Donderdag 19 januari gaan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen van start in het Geusselt zwembad in Maastricht. Tijdens dit kampioenschap -dat wordt gehouden van donderdag 19 t/m zondag 22 januari- zullen 22 WVZ-masterzwemmers van start gaan.

Programma
In 7 sessies, waarbij alle afstanden op het programma staan, gaan de masters strijden om de medailles. De programmering belooft veel spanning en sensatie. Zeker de estafettes, die bij 5 van de sessies als laatste nummer staan geprogrammeerd, zorgen voor spektakel. Aangezien per 1 januari 2017 ruwweg 20% van de masters naar een oudere leeftijdscategorie is overgegaan, staat een toernooi van dergelijke omvang ook garant voor veel records. Naast ruim 140 potentiële nieuwe Nederlandse Mastersrecords en 100 Nationale Masters Records kunnen ook 26 Europese en 4 Wereld Mastersrecords verbeterd worden.

22 WVZ-masterzwemmers met 87 starts
22 WVZ-ers met 87 starts gaan dit keer strijden om de ereplaatsen. Het zal steeds lastiger worden om PR’s te zwemmen. Maar het doel is toch wel om sneller te zijn dan de inschrijftijd. Bij de 12 WVZ-estafettes zal niemand voor elkaar onder willen doen en de etentjes in de avonden staan altijd garant voor veel gezelligheid.

Voor de liefhebbers: uitslagen via livetiming
Vanaf donderdagmiddag is het kampioenschap te volgen via: http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/index.html

En dit zijn de WVZ-masters die om het eremetaal gaan strijden
master foto 2Vincent Eijt zal donderdag het spits afbijten op de 1500 meter. De lange afstanden gaat hem steeds beter af. En dat als een zwemmer die pas net begonnen is met wedstrijdzwemmen. Delia Badoux en Nicole Bennis zullen hun recordlijst willen aanvullen. Beide jonge dames gaan alleen voor GOUD en NR’s! Jan-Willem van den Berg is dit seizoen goed op dreef. Op alle slagen gaat hij vooruit. Dat belooft wat. Zijn favoriete slag is de rugslag. Hij is een tijdje gestopt vanwege zijn kleine kinderen, maar heeft sinds 5 jaar het zwemmen weer opgepakt. Hij neemt ook deel aan aan WKM en EKM en gaat naar het WKM in Boedapest dit jaar in augustus! Roger Flinterman -sinds jonge leeftijd wedstrijdzwemmer- zal zijn zwemmende dochter (ook bij WVZ) niet willen teleurstellen. Vooral op de 100 meter rugslag maakt Roger kans op een medaille. Yvonne Gerritsen (schoolslag zwemmer, moeder van 2 kids en neemt deel aan EKM en WKM als dit met het moederschap te combineren valt, in het dagelijks leven assistent kaakchirurg) en Ivo Roozenboom (rugslagzwemmer en partner van Yvonne) maken er weer een lang weekend van. Meestal is dit koppel goed voor minstens tien medailles. Ook dit kampioenschap weer? Vivian de Gier (houdt van gezelligheid en is een estafette zwemmer) en Isabelle Massar (schoolslag is haar favoriet en neemt graag deel aan ONMK’s) zullen hopelijk het hele weekend net zo veel kletsen als dat ze snel gaan zwemmen. Het zal spannend worden of deze dames ook echt zo vermoeid gaan worden dat ze er stil van worden. Thomas Kersten (houdt van gezelligheid) zal als ras-sprinter weer gaan voor de korte afstanden. Maar hij krijgt toch opmerkelijk veel tegenstand van andere sprinters in het land. 

master foto 1Ook Petra Verstegen zwemt vooral de korte nummers. Gelukkig komt ze steeds meer in vorm. Dus ze zal haar inschrijftijden echt wel verbeteren. Yvette Kilian (zwemt al vanaf jonge leeftijd) en Linda Hoogendam (lange afstandszwemmer en gym lerares) doen al heel wat jaartjes mee aan de NK’s. Ook dit jaar gaan ze er weer een gezellig wekend van maken. Anders is Vincent Lapouge. Deze Fransman doet voor het eerst mee. Vooral in de estafettes zal bij hem de druk hoog liggen. De 50 meter schoolslag en 50 meter vrije slag zijn zijn specialiteiten. Kan hij winnen van alle Nederlanders? Harald Mulder gaat weer voor de vlinderslag afstanden. Vooral de 200 meter gaat hem steeds beter af. Een podiumplek is helaas nog ver weg. Misschien dat hem dat lukt in 2018? Rens Post start op vrijdagochtend om 9 uur. Hopelijk is hij dan genoeg uitgeslapen om weer een PR te zwemmen. Hij is namelijk dit seizoen goed bezig. Simon van Ravensteijn en Markus van Rest zullen zich vooral op hun specifieke slagen en afstanden gaan richten. Voor Simon is dit de 100 meter schoolslag en voor Markus is dat de 100 meter vlinder en de 200 meter rugslag. Anita Steijger en Arthur van Strien (ouders van Manon van Strien) hebben de lol van het zwemmen weer helemaal te pakken. Zo kiest Anita voor wisselende slagen. Arthur is meer van de rugslag en borstcrawl. Beiden verbeteren zich keer op keer. Zal Arthur de minuut grens dit jaar doorbreken op de 100 meter vrije slag? Manon van Strien is net als haar vader een rugslag en borstcrawl zwemmer, hoewel ze dit jaar ook de 200 meter wisselslag zwemt. Nordin Termoshuizen gaat als jongste van de ploeg meteen voor de zwaarste afstanden. Hij start altijd in de snelste serie. Kan hij dan ook van de ‘oudjes’ winnen?

Onze vaste fotograaf Maik gaat dit jaar het gehele weekend mee. Dus houd de website van WVZ in de gaten voor prachtige foto’s

ONMKkb2017 FB evenement w800