12 medailles tijdens Speedo Jaargangwedstrijden!

4. /
  5. Wedstrijdzwemmen
  6. /
  7. 12 medailles tijdens Speedo...

De Speedo Jaargang wedstrijden, die trationeel elk jaar in Leiden plaats vinden, zijn erg succesvol voor WVZ. Er zijn door de 9 deelnemende zwemmers in totaal 8 gouden en 4 bronzen medailes behaald. Bij deze wedstrijden wordt door de beste 18 ingeschreven zwemmers geraced.

Op de eerste dag waren het Bernard, Thomas, Desiree, Claire en Inge die namens WVZ zwommen.

In de tweede race moesten Claire en Inge tegen elkaar zwemmen op de 100 vrij. Deze werd net door Claire gewonnen en Inge werd heel mooi derde.

Thomas zwom naar brons op de 100 rug: een hele mooie prestatie. Op de 200 wissel zwom Bernard met een super PR naar een 5e plaats met 2.45.63. De 100 vrij was voor Thomas een goede resultaat met de 14e plaats. Op de 200 vrij werd Bernard 11e. Op de 50 vlinder werd Thomas 17e.

In de 200 wissel werd Claire met een hele mooie 2.44.49 gedissed, waardoor Inge brons had met een tijd van 2.48.12. Het was duidelijk dat de competie erg sterk was dit jaar.

20120225 Speedo Jaargang Finale 40Op de 200 vrij zwom Inge tot 150m gelijk op met haar tegenstanders , waarna zij versnelde en met een mooie 2.30.28 de gouden medaille had. Hiermee werd zij ook winnaar van de Femke race! Desiree werd 10e, met een PR van ruim 8 seconden op 2.39.82!

20120225 Speedo Jaargang Finale 48De afsluitende 100m vlinder was een duidelijke prooi voor Claire. Zij was vanaf de start de snelste en met een nieuw clubrecord van 1.15.48 de winnaar van het goud!

Op zondag zwommen Matthijs, Joost, Thomas, Amber, Bernard, Bjarne, Claire, Desire en Inge. In de eerste serie moest Bernard gelijk de 50 vrij zwemmen. Hier werd hij 16e met hele kleine verschillen tussen de deelnemers. Vervolgens Claire op de 50 vrij. Met een prachtige PR van 29.91 werd zij hier 1e. Deze tijd is tevens een nieuw clubrecord! Thomas werd op de 100 wissel heel netjes 8e in een tijd van 1.22.46, een PR van bijna 1.5 seconde.

Vervolgens mocht Claire de 100 rug zwemmen. Als 4e geplaatst had Claire hier echt haar zinnen op gezet, en met een ontzettend mooie 1.15.19 haalde Claire hier haar 4e gouden medaille. Dit betekende een PR van ruim 4 seconden!

20120226 Speedo Jaargang Finale 033Bjarne zwom op de 100 school naar de 18 plaats met net geen PR. Nu mocht Amber in haar eerste jaargangfinale starten. Dit deed zij heel goed, met een prima 14e plaats. 20120226 Speedo Jaargang Finale 047Op de 400m vrij waren nu Matthijs en Bernard aan de beurt. Matthijs zwom heel goed 4 seconden van zijn tijd af en werd hiermee 11e. Bernard haalde met een PR van bijna 10 seconden (5.13.38) net de 4e plaats, alhoewel diverse coaches ervan overtuigd waren dat hij de 3e plaats zou moeten hebben.

Inge had haar zinnen gezet op de 100m school. Heel erg geconcentreerd won ze de race met 1.23.92, een hele dikke PR van ruim 2 seconden en een nieuw clubrecord! Nu mocht Joost  de 100m school zwemmen. Dit deed hij erg goed. Hij werd 9e in een tijd van 1:28.47, een PR van ruim 3 seconden! Inge mocht nu de 400m vrij zwemmen. Na de hele race op kop te hebben gelegen won ze in een tijd van 5.22.14!

20120226 Speedo Jaargang Finale 071In de afsluitende 100 wissel kwamen Desiree, Inge en Claire in actie. Desiree zwom met een mooie PR naar 1.26.45 en werd hiermee 13e. Claire en Inge zwommen in de laatste serie tegen elkaar. Hier won Claire overtuigend in 1.15.09, en Inge behaalde de bronzen medaille in 1.17.18.

20120226 Speedo Jaargang Finale 084De overtuigende winnaars van deze editie zijn Claire met 5 gouden medailles en Inge met 3 gouden en 3 bronzen medailles! Maar met alle PR-en en de prettige sfeer waarin gezwommen werd is ook dit jaar de jaargangfinale voor alle deelnemers een hele fijne wedstrijd gebleken.

Foto’s van de eerste dag staan hier en van de tweede dag hier.