5. Schoonspringen
  6. /
  7. Tweede Breedtesportwedstrijd in Eindhoven...

2x Goud, 1x Zilver en 1x Brons voor Schoonspringers WVZ

Afgelopen zaterdag vond er in het “Pieter van den Hoogenband” zwemstation te Eindhoven de tweede KNZB schoonspring breedtesportwedstrijd plaats waarbij de Zoetermeerse schoonspringers zich weer van een goede kant lieten zien. Na de eerste wedstrijd was het voor de springers(sters) een hele uitdaging om goed te presteren tijdens deze wedstrijd om zeker te zijn van een goede klassering in het algemeen klassement. In totaal deden er 14 springers mee aan deze wedstrijd waarvan er 13 springers uitkwamen voor WVZ en 1 springster voor PSV, zij kwamen uit in de E-, D- en C-categorie.

In de E-categorie behaalde Guurtje Praasterink van PSV een Gouden medaille met 149 punten Rosanna Selier behaalde de Bronzen medaille met 129 punten, Sacha Roos behaalde een 4de plaats, Fabrizio Ledda werd 9de, Rianne van Ettinger werd 12de, Chinouk Bollen werd 14de, Evert Praasterink werd 21ste en Joran v.d. Linde behaalde een 23ste plaats.

Na twee wedstrijden werden er goede zaken gedaan voor het individuele algemeen klassement. In dat klassement na twee wedstrijden staat Guurtje Praasterink op de 1ste plaats, 3de plaats Sacha Roos, 6de plaats Rosanna Selier, 10de Fabrizio Ledda, 11de Rianne v, Ettinger, 15de Chinouk Bollen, Evert Praasterink en Joran v.d. Linden op een 20ste en 23ste plaats.

In de D-categorie behaalde Marjet Praasterink het zilver met 136 punten. 4de werd Fianne Gruppen met 134.5 punten, 11de Tom Selier en 14de Dionne Dols. Ook deze springers(sters) deden goede zaken in het individuele algemeen klassement, na twee wedstrijden staat Marjet Praasterink op de 2de plaats, 4de plaats Fianne Gruppen, 11de plaats Tom eleir en een 14de plaats voor Dionne Dols. In de C-categorie behaalde Maaike Kemps een Gouden medaille met 126.5 punten, Simone Boekestein behaalde een 16de plaats. In het individuele klassement staat Maaike Kemps op de 1ste plaats en Simone Boekestein op de 16de plaats.

In de verenigingscompetitie heeft WVZ zich door deze prestaties steviger op de derde plaats gezet en wordt het bij de volgende wedstrijd op 9 februari 2013 in het Sloterparkbad in Amsterdam extra spannend om deze plaats te verdedigen.