Tweede Breedtesport wedstrijd 12 nov. Eindhoven

5. Schoonspringen
  6. /
  7. Tweede Breedtesport wedstrijd 12...

Een Gouden en twee Zilveren medailles voor Zoetermeerse Schoonspringers.

Afgelopen zaterdag 12 november 2011 vond er in het “Pieter van den Hoogenband” zwemstation te Eindhoven de tweede KNZB schoonspring breedtesportwedstrijd plaats waarbij de Zoetermeerse schoonspringers zich weer van een goede kant lieten zien.

Na de eerste wedstrijd was het voor de springers(sters) een hele uitdaging om goed te presteren tijdens deze wedstrijd om zeker te zijn van een goede klassering in het algemeen klassement.

In totaal deden er 8 springers mee aan deze wedstrijd waarvan er 7 springers uitkwamen voor WVZ en 1 springster voor PSV, zij kwamen uit in de E- en D-categorie.

In de E-categorie behaalde Guurtje Praasterink van PSV een eerste plaats met een punten totaal van 137,5 punt en behaalde Fianne Gruppen van WVZ een tweede plaats, zij werden beloond met het goud en zilver. In deze zelfde categorie werden door de springsters Dionne Dols en Rosanna Selier van WVZ met een verbetering van hun punten totaal van 121,5 punt een keurige gedeelde vijfde plaats behaald. Na twee wedstrijden werden er goede zaken gedaan voor het individuele algemeen klassement. In dat klassement na twee wedstrijden staat Guurtje Praasterink op de 1ste plaats, Fianne Gruppen op de 2de plaats en Rosanna Selier en Dionne Dols op de 6de en 8ste plaats.

In de D categorie behaalde Maaike Kemps van WVZ een keurige 2de plaats dus een zilveren medaille met een totaal van 133,5 punten, in de zelfde categorie behaalde Marjet Praasterink een 5de plaats, Tom Selier een 16de plaats en Chinouk Daams een 21ste plaats. Ook deze springers(sters) deden goede zaken in het individuele algemeen klassement, na twee wedstrijden staat Maaike Kemps op de 1ste plaats, Marjet Praasterink op de 3de plaats, Tom Selier op de 11de plaats en Chinouk Daams op de 17de plaats. In de Verenigingscompetitie is WVZ zich door deze prestaties van de vierde naar de derde plaats gestegen en wordt het bij de volgende wedstrijd op 14 januari 2012 in het Sloterparkbad in Amsterdam extra spannend om deze plaats te verdedigen.