4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. Schoonspring plezier in Luxemburg...

De Schoonspringers(sters) van WVZ Zoetermeer hebben het afgelopen weekend van 25- t/m 26 april 2015 meegedaan in het “Tournoi International de Plongeon”  dat is een Internationale Schoonspring wedstrijd in Luxemburg waaraan door verschillende landen werd deelgenomen. In totaal deden er 7 springers(sters) van WVZ aan deze wedstrijd mee, waarvan zowel van de 1-meter als de 3-meter plank gesprongen werd. Na aankomst in Luxemburg werd er op vrijdag eerst getraind voor de wedstrijd op zaterdag en zondag.

Op zaterdag kwamen alle springers in hun eigen leeftijdscategorie  in actie, Rianne van Ettinger  behaalde op de 1 meter plank bij de meisjes-D een 7de plaats, Arjan van Ettinger behaalde op de 3 meter plank ook een 7de plaats bij de jongens-E.

In de categorie meisjes C-B, 1 meter plank, haalde Maaike kemps de eerste “Bronzen medaille” binnen voor WVZ door het veroveren van de 3de plaats, Sacha Roos behaalde in de zelfde categorie de 8ste plaats. In de categorie C-B jongens 3 meter plank, behaalde Twan Wijn een 14de plaats, Fabrizio Ledda behaalde in dezelfde categorie de 16de plaats.

De laatste wedstrijd van de zaterdag, Open klasse dames haalde Annemarijn net niet het podium en behaalde in deze wedstrijd een 4de plaats.

DSC 4593 Luxemburg

DSC 4597 Luxemburg DSC 4626 320x200

Zondag 26 april ging de wedstrijd al vroeg van start na het trainen in de ochtend begon de wedstrijd vanaf de 3 meter plank voor de meisjes-D en daar werd gelijk al een goed resultaat behaald door Rianne van Ettinger, zij veroverde de tweede “Bronzen medaille” voor WVZ door in deze wedstrijd een 3de plaats te behalen. In de jongste categorie jongens -E 1 meter plank  behaalde Arjen van Ettinger een 5de plaats.

Bij de wedstrijd meisjes C-B, 3 meter plank, behaalde Maaike kemps de derde “Bronzen medaille” voor WVZ door net als gisteren een mooie 3de plaats te veroveren, Sacha Roos behaalde in deze klasse een 11de plaats.

In de categorie jongens C-B, 1 meter plank behaalde Twan Wijn een 13de plaats en Fabrizio Ledda een 16de plaats. De laatste wedstijd voor WVZ deze dag was de Open klasse dames 3 meter plank, ook in deze wedstrijd behaalde Annemarijn Bal net niet het podium, zij behaalde ook in deze categorie een 4de plaats.

Ook dit jaar hebben de springers van WVZ het allemaal heel goed gedaan en speciaal gefeliciteerd voor de medaille winnaars, in totaal zij er door de springers van WVZ, 3 “Bronzen medailles” uit Luxemburg meegenomen naar Nederland wat voor een Internationale wedstrijd een goed resultaat is.