Eerste Breedtesport wedstrijd Schoonspringen 2014-2015 in Zoetermeer.

4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. Eerste Breedtesport wedstrijd Schoonspringen...

Afgelopen zondag vond er in het zwembad “De Veur” te Zoetermeer de eerste van vier breedtesport wedstrijden Schoonspringen plaats. Deze breedtesport competitie wordt verdeeld over 4 zwembaden in Nederland : Zoetermeer, Eindhoven, Amsterdam en Den-Helder.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd in deze competitie werd georganiseerd door WVZ afd. Schoonspringen. Breedtesport is een wedstrijd waar alle basis technieken voor het schoonspringen beoefend wordt in wedstrijd vorm en bestaat uit vier verschillende onderdelen, bestaande uit oefeningen en sprongen vanaf de kant, de 1 meter en 3 meter plank. Ook de vaardigheid in de vorm van droogoefeningen op de mat worden beoordeeld. De springers die verdeeld zijn in diversen leeftijdsgroepen maken op elk onderdeel 4 sprongen die beoordeeld worden door een jurylid en geeft een cijfer van 0 tot en met 10, de moeilijkheidsfactor van de sprong wordt door het jurylid direct in dit cijfer meegewogen. Bij het uitvoeren van alle voorgeschreven sprongen wordt de waardering tussen een cijfer 4 en 10 gegeven. Durft een springer een voorgeschreven sprong niet, dan krijgt hij/zij maximaal het cijfer 3 ook als deze een voorbereidende sprong laat zien. Er wordt tijdens deze wedstrijden gestreden om zowel het individuele – als het verenigingsklassement, aan het einde van de vierde wedstrijd wordt dan bekend wie de winnaars zijn in de diverse categorieën en welke vereniging de winnaars is van het verenigingsklassement. Naar Zoetermeer kwamen uit heel Nederland 80 schoonspringers van negen verschillende verenigingen aan de start waarvan er tien schoonspringers van WVZ waren.

Competitie

De competitie begon deze dag met de jongste deelnemers meisjes en jongens “E”, voor de meeste en ook voor de springers van WVZ de eerste breedtesport wedstrijd dit seizoen, Nikita Feijtel behaalde een mooie 5de plaats met een punten totaal van 130 punten, Mika Steven werd 23ste met 113 punten, Nena van Leeuwen werd 26ste met 107,5 punten en Arjen van Ettinger behaalde een 29ste plaats met 100,5 punten. Daarna was het de beurt aan de meisjes en jongens uit de categorie “D”, ook in deze wedstrijd was het spannend en haalde Sacha Roos met een punten totaal van 142 punten de 1ste plaats, de Gouden medaille, Rianne van Ettinger behaalde een hele mooie 5de plaats met een punten totaal van 133 punten, Fabrizio Ledda werd 9de met 127,5 punten en Chinouk Bollen behaalde een 14de plaats met 121.5 punten. In de categorie “C” meisjes en jongens kwamen de laatste springers van WVZ in actie, Twan Wijn behaalde een 5de plaats met een punten totaal van 115 punten en Jasper van Proosdij werd 8ste met 99.0 punten. De dag ging in Zoetermeer nog verder met de Categorie meisjes en jongens “A” en “B” maar daar kwamen geen springers van WVZ meer in actie. De schoonspringers van WVZ hebben het allemaal heel goed gedaan, in het verenigingsklassement, met nog 3 wedstrijden te gaan staat WVZ momenteel op een derde plaats en gaan vol goede moed trainen voor de volgende breedtesport wedstrijd op 29 November in Eindhoven.