3de plaats in KNZB Breedtesport competitie voor Schoonspringers WVZ

4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. 3de plaats in KNZB...

Super trots zijn de springers van WVZ met de 3de plaats die zij veroverd hebben met de Landelijke breedtesport competitie Schoonspringen van de KNZB. Deze competitie bestaat uit 4 wedstrijden gehouden in Zoetermeer, Eindhoven, Amsterdam en Amersfoort. In deze wedstrijd worden er allerlei sprongen door de springers(ters) uitgevoerd van de kant of mini trampoline, de 1 meter- en de 3 meter plank en wordt er tijdens de wedstrijd ook de lenigheid getoond door diverse droogoefeningen uit te voeren. De springers worden op elk onderdeel per uitvoering/sprong door een jury-lid beoordeeld en wordt daarbij een cijfer gegeven voor de sprong of uitvoering, deze punten worden later bij elkaar opgeteld en daaruit wordt het klassement opgemaakt. De beste drie resultaten uit deze 4 wedstrijden tellen mee voor het individuele klassement voor de springer(s) en door een goed resultaat bij het individuele klassement te behalen scoor je punten voor het verenigingsklassement. Als de springer(ster) in het individuele klassement in de top 12 eindigt in zijn of haar klasse dan scoor je punten voor het verenigingsklassement. Er deden in totaal 10 Schoonspring verenigingen mee met in totaal ongeveer 100 springers(ters), kleine verenigingen zoals WVZ of grote verenigingen zoals PSV Eindhoven. Daarom is het super goed dat WVZ met relatief weinig springers(ters) en alleen 1 x per week training zo hoog in het klassement geëindigd is. Ook waren er in de individuele wedstrijd podium plaatsen voor de Schoonspringsters van WVZ. In de Categorie A+ (16 jaar en ouder) werd  Marloes Plug in het dag klassement 3de en behaalde in het eind klassement een keurige 3de plaats. In de Categorie D (10 en 11 jaar) behaalde Annemarijn Bal een 1ste plaats en Maaike Kemps een 2de plaats, in het eind klassement werd Annemarijn Bal  “Breedtesport Kampioen” met het behalen van de 1ste plaats, Maaike Kemps behaalde een keurige 4de plaats. In de Categorie E (9 jaar en jonger) behaalde Marjet Praasterink een mooie 2de plaats en werd hiermee met een 3de plaats beloond in het eind klassement in de zelfde categorie kwamen ook de volgende springers in actie, Guurtje Praasterink, Fianne Gruppen, Tom Selier, Monique Oudshoorn, Zahara Hasan, Rosanna Selier, Suzanne van Melzen, Fabrizio Ledda, Chinouk Daams en Lysanne Daams. Dankzij alle resultaten van deze springers(ters) opgeteld werd de vereniging WVZ beloond met de 3de plaats in de vorm van een glazen bokaal.