3de plaats in KNZB Breedtesport competitie 2013-2014 voor Schoonspringers WVZ

4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. 3de plaats in KNZB...

Super trots zijn alle springers van WVZ met de 3de plaats die zij veroverd hebben met de Landelijke Breedtesport Competitie Schoonspringen 2013-2014 van de KNZB. Deze competitie bestaat uit 4 wedstrijden gehouden in Zoetermeer, Eindhoven, Amsterdam en Amersfoort. In deze wedstrijd worden er allerlei sprongen door de springers(sters) uitgevoerd van de kant of mini trampoline, de 1 meter- en de 3 meter plank en wordt er tijdens de wedstrijd ook de lenigheid getoond door diverse droogoefeningen uit te voeren. De springers worden op elk onderdeel per uitvoering/sprong door een jury-lid beoordeeld en wordt daarbij een cijfer gegeven voor de sprong of uitvoering, deze punten worden later bij elkaar opgeteld en daaruit wordt het klassement opgemaakt. De beste drie resultaten uit deze 4 wedstrijden tellen mee voor het individuele klassement voor de springer(s) en door een goed resultaat bij het individuele klassement te behalen scoor je punten voor het verenigingsklassement. Als de springer(ster) in het individuele klassement in de top 12 eindigt in zijn of haar klasse dan scoor je punten voor het verenigings- en individuele klassement. In totaal deden er 11 Schoonspring verenigingen mee met in totaal ongeveer 337 springers(sters). Daarom is het super goed dat WVZ met relatief weinig springers(sters) en alleen 2 x per week training zo hoog in het klassement geëindigd zijn.

Individuele wedstrijd
Ook waren er in de individuele wedstrijd bij de laatste wedstrijd in Amersfoort podium plaatsen voor de Schoonspringers van WVZ. In de Categorie E ( 9 jaar en jonger) behaalde Rianne van Ettinger een keurige 5de plaats en Evert Praasterink een 17 de plaats, in het eindklassement behaalde Rianne van Ettinger de 4de plaats en was er een 14 de voor Evert Praasterink. In de Categorie D (10 en 11 jaar) behaalde Fianne Gruppen in Amersfoort een 1ste plaats, Dionne Dols een 3de plaats, Sacha Roos een 4de plaats en Rosanna Selier een 5de plaats. In het eindklassement waren de eerste twee plaatsen voor WVZ, Fianne Gruppen werd “Breedtesport Kampioen” met het behalen van de 1ste plaats en Sacha Roos behaalde de 2de plaats, 5de werd Dionne Dols en de 6de plaats was voor Rosanna Selier.

In de Categorie C (12 en 13 jaar) behaalde Maaike Kemps in Amersfoort de 6de plaats en Twan Wijn de 14de plaats. In het eindklassement werd Maaike Kemps door het behalen van de 1ste plaats “Breedtesport Kampioen” en behaalde Twan Wijn de 14de plaats. Dankzij alle resultaten van alle springers(sters) opgeteld werd de vereniging WVZ net als vorig seizoen beloond met de 3de plaats en werd de beker meegenomen naar Zoetermeer.