3de plaats in KNZB Breedtesport competitie 2011-2012

4. /
  5. Schoonspringen
  6. /
  7. 3de plaats in KNZB...

Super trots zijn de springers van WVZ met de 3de plaats die zij veroverd hebben met de Landelijke breedtesport competitie Schoonspringen 2011-2012 van de KNZB. Deze competitie bestaat uit 4 wedstrijden gehouden in Zoetermeer, Eindhoven, Amsterdam en Amersfoort. In deze wedstrijd worden er allerlei sprongen door de springers(sters) uitgevoerd van de kant of mini trampoline, de 1 meter- en de 3 meter plank en wordt er tijdens de wedstrijd ook de lenigheid getoond door diverse droogoefeningen uit te voeren. De springers worden op elk onderdeel per uitvoering/sprong door een jury-lid beoordeeld en wordt daarbij een cijfer gegeven voor de sprong of uitvoering, deze punten worden later bij elkaar opgeteld en daaruit wordt het klassement opgemaakt. De beste drie resultaten uit deze 4 wedstrijden tellen mee voor het individuele klassement voor de springer(s) en door een goed resultaat bij het individuele klassement te behalen scoor je punten voor het verenigingsklassement. Als de springer(ster) in het individuele klassement in de top 12 eindigt in zijn of haar klasse dan scoor je punten voor het verenigingsklassement.

Er deden in totaal 11 Schoonspring verenigingen mee met in totaal ongeveer 90 springers(sters), kleine verenigingen zoals WVZ of grote verenigingen zoals PSV Eindhoven. Daarom is het super goed dat WVZ met relatief weinig springers(sters) en alleen 1 x per week training zo hoog in het klassement geëindigd is.

Ook waren er in de individuele wedstrijd podium plaatsen voor de Schoonspringsters van WVZ. In de Categorie D (10 en 11 jaar) behaalde Maaike Kemps en Marjet Praasterink een 1ste plaats en werd Tom Selier 13de en Chinouk Daams een 16de plaats, in het eind klassement werd Maaike Kemps “Breedtesport Kampioen” met het behalen van de 1ste plaats, Marjet Praasterink behaalde een keurige 2de plaats, een 13de plaats voor Tom Selier en een 15de plaats voor Chinouk Daams. In de Categorie E (9 jaar en jonger) behaalde Guurtje Praasterink uitkomend voor PSV de 1ste plaats, Fianne Gruppen van WVZ werd keurig 3de en Rosanna Selier viel net buiten de medailles en behaalde de 4de plaats, een 12de plaats voor Dionne Dols en Lysanne Daams behaalde de 17de plaats. In het eind klassement werd Guurtje Praasterink “Breedtesport Kampioen” met het behalen van de 1ste plaats, in de zelfde categorie werd een 3de plaats behaald door Fianne Gruppen, een 7de plaats voor Rosanna Selier en werd Dionne Dols 12de en Lysanne Daams 17de.

Dankzij alle resultaten van deze springers(sters) opgeteld werd de vereniging WVZ, net als vorig seizoen beloond met de 3de plaats in de vorm van een glazen bokaal.