Na de clubmeet op 8 november 2015 was er aandacht voor de Unicef sponsoractie. Omdat tweevoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo ambassadeur is van Unicef mocht zij de cheque in ontvangst nemen. En omdat Jelsie enorm veel geld had ingezameld, mocht zij deze cheque aan haar overhandigen. Daarna mochten de 7 beste geldinzamelaars voor Unicef waaronder Daniël, Abel en Jelsie een heuse Meet & Greet hebben met Ranomi Kromowidjojo. Ze hadden van te voren goed hun vragen voorbereid:
– Hoe komt het dat je zo breed bent? (krachttraining)
– Heb je huisdieren? (ja, 2 katten)
– Waar ben je bang voor? (spinnen)
– Welke slag vind je het minst leuk? (de schoolslag)
Heel veel andere leuke vragen met even zo leuke antwoorden.

20151108 Den Haag MCM  8Daarna was er een zwemclinic voor een grote groep kinderen die ook geld hadden ingezameld voor Unicef. Voor WVZ waren dit Jasper, Iris, Jelsie, Yasmin, Nikita, Sanne, Danique, Jade en Zinzi die ook nog even gelegenheid hadden om zich met Ranomi te laten fotograferen. De aanwijzingen werden gegeven door 4 trainers van Ranomi. De groep van ca. 70 kinderen werd in vieren verdeeld op leeftijd.  Elke 25 minuten werd er gewisseld zodat iedereen een keer de rugslag, schoolslag, vlinderslag en vrije slag heeft kunnen oefenen. En wie kan de oefeningen voor de vrije slag beter voor doen dan Ranomi zelf.

Wat een geweldige ervaring om samen met Ranomi te mogen zwemmen. Zo werd de techniek weer aardig bijgeschaafd. En wie van de kinderen heeft thuis niet verteld dat hij/zij Ranomi voorbij gezwommen heeft. In Rio zou dit minimaal een plak opleveren.

 

20151108 DSC01887 2

Foto klein