Zwembad Het Ravijn in Nijverdal stond dinsdag geheel tot onze beschikking. Wat een luxe! En hierbij geven wij dit mooie zwembad(complex) een dikke tien: niet alleen omdat alles nieuw en mooi is, maar vooral ook omdat wij ons hier zeer welkom voelen en op onze wenken bediend worden. Dat is echt bijzonder, hartelijk dank –en in het bijzonder Jan Rosman- namens alle zwemmers en begeleiders!

Deze allerlaatste Koninginnedag gingen wij met de gehele groep 2x trainen in Nijverdal. Voor de minioren stond er in de ochtenduren de beestentraining op het programma. Voor sommigen viel dit toch wel zwaar, maar we zijn reuzetrots op onze minioren,wat hebben jullie hard getraind! Daarna mochten deze zwemmers òf lekker badderen in het recreatiebad en glijbaan òf nog even even voor de allerlaatste keer van Koninginnedag genieten in Nijverdal. De andere groepen trainden in het water en/of de sporthal en konden ook nog even Nijverdal in.

Na deze ochtend brachten de bussen rond 13.00 uur de groep weer terug naar Heino om te lunchen. En ja wel hoor, ook nu was er weer een warme snack af te halen: een frikandel! Helaas viel de geplande bijeenkomst in de bioscoop enigszins in het water: de schotelantenne werkte niet goed waardoor de tv uitzending van de kroning niet getoond kon worden. Toch was er nog een select groepje dat elders op het terrein nog even getuige kon zijn van dit tv moment. En uiteindelijk verveelde de rest zich in het geheel niet, want het was heerlijk zonnig weer en dat bood genoeg vertier voor voetbal, tafeltennis en lekker chillen in het zonnetje.

En daar stonden de bussen alweer klaar om ons allen weer naar Nijverdal te vervoeren. En ja,voor iedereen (behalve de minioren dus) stond om 16.30 uur de gevreesde beestentraining op het programma. Hardop aftellend ging deze zeer pittige training van start!

De beestentraining is dit jaar iets anders van opzet, het vergt namelijk altijd heel veel rekenwerk. Om sneller de uitslagen beschikbaar te hebben is er nu gewerkt met setjes van 200meters en 100meters waarbij ieder op zijn/haar eigen niveau bepaalde vertrektijden moest proberen te halen. Als de vertrektijd niet werd gehaald, werden er punten in mindering gebracht voor de weekgroepopdracht. In totaal heeft elke zwemmer 3,5 tot 4 kilometer gezwommen. Super gedaan allemaal!!

Om 18.15 uur stonden de bussen weer voor ons klaar en was het tijd voor het diner (kipfilet-bami of gebakken aardappels,broccoli). De tijd vloog voorbij. Om 20.00 uur werd een groot kampvuur ontstoken door de ervaren padvinders Robin, Mike en Eric. In de tussentijd kregen de weekgroepen een opdracht om een spannend verhaal af te maken. Het spannendste verhaal dient als basis voor een toneelstuk tijdens de Bonte Avond. Toen het vuur goed heet was konden we lekker broodjes roosteren rond het kampvuur. Daarna was het alweer bedtijd. Op naar morgen, woensdag, waar we met zn allen 1x ’s ochtends trainen en ’s middags hele leuke teambuildingsactiviteiten op het programma staan.