Ook dit seizoen heeft de KNZB onder leiding van bondscoach Titus Mennen weer 40 zwemmers uit heel Nederland geselecteerd om deel te nemen aan het KNZB-Programma Plus. Dit houdt in dat zwemmers worden uitgenodigd voor twee meetstraat sessies in het InnoSportLab te Eindhoven en dat ze mogen deelnemen aan technieksessies die worden georganiseerd en verzorgd door de RTC’s  van Nederland.

Naast de 4 zwemsters van WVZ die al opgenomen zijn in het RTC Amsterdam, zijn Anne, Daniel, Thomas, Inge, Sophie en TC zwemster Britta (uitkomend voor De Lansingh) uitgenodigd om deel te nemen aan dit Programma Plus. Een resultaat waar we als WVZ heel trots op mogen zijn. Van harte gefeliciteerd! Wij wensen deze zes zwemmers heel veel succes en bovenal veel plezier toe.

De eerste technieksessie is al geweest en afgelopen zaterdag 29 november 2014 vond de eerste meetstraat plaats in Eindhoven. Bij de meetstraat worden veel dingen gemeten, waaronder de start, de sprongkracht en de kracht van een keerpunt. Dit gebeurt in een speciaal bad waar diverse camera’s hangen. Iedere zwemmer krijgt een broekje met led-lampjes aan waardoor het een en ander goed te registreren is. Uiteraard word je ook gewogen en gemeten. Alle resultaten worden geanalyseerd en geëvalueerd. Op deze manier kunnen trainers nog beter inspelen op de individuele aandachtspunten van de verschillende zwemmers.

Foto klein