In het weekend van 2,3 en 4 mei vonden de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) lange baan plaats in het Hofbad in Den Haag. WVZ werd dit weekend wederom vertegenwoordigd door een grote en gevarieerde groep zwemmers. Kersverse nieuwe deelnemers aan de wedstrijd waren Carmen, Anja, Bruno, Mark, Kimberley en Thomas. Ook Peter Taal en Maik Helgers maakten hun debuut tijdens een spetterende estafette met Carmen en Manon. Veel enthousiaste fans, waaronder onze nieuwste fan Maren, kwamen langs om ons aan te moedigen. 

Het weekend was op alle vlakken zeer succesvol. De sfeer in het zwembad zat er goed in, WVZ sleepte in totaal maar liefst 33 medailles in de wacht en vele PR’s werden aangescherpt. Daarnaast sneuvelde diverse Nederlandse Masters Records dankzij WVZ. Anja zwom twee individuele records op de 50m vrij en 50m rug.

De volgende Nederlandse Master Records werden gezwommen tijdens de estafettes:
4x50m vrije slag dames (80+): Kimberley, Isabelle, Manon en Anja
4x50m vrije slag gemengd (80+): Anja, Kimberley, Mark en Bruno
4x50m wisselslag gemengd (80+): Anja, Mark, Isaballe en Bruno
4x100m wisselslag heren (120+): Ivo, Jan Willem, Bruno en Mike

Een eervolle vermelding is er voor het team van Marie-Josee, Susan, Jan Willem en Richard. Dankzij een zeer goed opgebouwde race op de 4x50m vrije slag namen zij een bronzen medaille mee naar huis in de categorie 160+. Een top prestatie!

De volgende editie van de ONMK masters vindt plaats in januari 2015. Iedereen die geboren is in 1995 of eerder kan zich inschrijven. Wie komt ons team versterken met snelle tijden en veel gezelligheid?