Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Op de eerste echt warme dag van het jaar streden in Amsterdam de beste 8 verenigingen van Nederland tegen elkaar.

Aangezien WVZ een aantal zwemmers moest ontzien,’was er voor gekozen om voor bepaalde programma’s niet in te schrijven. Daardoor werd het heel moeilijk om toch hoog in het klassement te eindigen en dat was dan ook het doel niet meer. Ondanks dit gegeven hebben alle zwemmers weer hun uiterste best gedaan en goede tijden neergezet. Het was dan ook al met al een mooie dag in de zwemsport met veel pr’s en goede resultaten.

De minioren beten het spits af en begonnen met de estafette 50 meter vrije slag. Niels, Dylano, Amber en Christy begonnen goed en eindigden als 4e. Ook Stan, Claire ,Jort en Inge eindigden als 4e met de estafette 200m vrije slag.

Na de estafettes begonnen de gewone series waarbij WVZ over het algemeen in de middenmoot eindigde. Er waren een paar series die er uitsprongen. Zo was er bij de senioren dames 200 rug Nicole die als 4e aantikte. Bij de junioren 2 jongens 200 vrij Anne die 2e werd. Inge die op de 100m schoolslag als 3e eindigde en Lauren die in de zelfde serie 6e werd. Ook Timo eindigde binnen de top 10 met de 100m vlinderslag en tikte als 7e aan Bij de dames senioren 2 200m vrije slag werd Carina 8e. Bruno werd in de serie daarna met de 200m vlinderslag 8e.

Vervolgens kwamen de minioren aan de start en het was Thijs die met de 50m vlinder als 7e aantikte. Bij de meisjes junioren 1 100m vrije slag bereikte Christy ook een top 10 plaats. Zij werd heel mooi 6e. Claire wist bij een leeftijdsklasse hoger naar een 2e plek te zwemmen met de 100m rugslag. Een speciale vermelding nog voor Daniel , op de 100m schoolslag als eerste eindigde. Ook Inge zwom zichzelf nogmaals bij de top 3 en eindigde als 3e met de 200m vrije slag bij de junioren 3. Ook Amber van Pijkeren eindigde bij de top 3. Zij werd 3e met 50m schoolslag bij de meisjes junioren 1 en later. Jasmijn Boon zwom de 100m vrije slag in een hogere leeftijdscategorie en werd toch mooi 3e. Ook Anne wist zichzelf met de 100m ruglslag naar een 3e plek te zwemmen. Lauren werd met de 100 vlinderslag 3e en Inge werd in dezelfde serie heel mooi 4e.

Dan was er nog een 6e plaats voor Anja bij de senioren 50m vrij, een7e plek voor Esmee van der Geest bij de 200m vrije slag. Ook Anouk wist zich, ondanks een blessure, toch naar een 10e plaats te zwemmen met de 100m vlinder. Nog een 5e plek voor Nicole op de 100m school. Een 9e plek voor Thijs op de 100 vrij bij de minioren. Bij de de heren 200m wisselslag eindigde Jordy als 8e en Stan als 10e. Isobel zwom zich naar een 9e plek bij de 100m vrije slag. Bij de 100m rugslag werden Jasper en Thomas respectievelijk 7e en 10e. Rutger zwom zichzelf bij de senioren met de 50 vrij naar een gedeelde 7e plek. Anja behaalde op dezelfde afstand bij de dames een 5e plek en Valerie werd 7e. Bij de minoren werd Thijs 5e met de 100m schoolslag en Christy werd 10e op de 100m rugslag. Bij de oudste junioren behaalde Stan de 4e plek op de 100m vrij. Jasmijn was lekker op dreef en zwom weer in een hogere leeftijdscategorie en eindigde met de 200 wisselslag als 3e.

De dag werd afgesloten met zoals gewoonlijk de enorme estafette van alle leeftijden. Dit spektakel werd omlijst met een lekkere beatmuziek die de sfeer ten goed kwam. Voor WVZ zwommen mee. Christy, Niels, Jasmijn, Anne, Valerie, Stan ,Lisa ,Timo Nicole ,Mark ,Anja ,en Rutger. Zij eindigden als 2e .

En zo kwam aan een mooie dag een einde waarbij PSV na 20 jaar met de beker naar huis ging.