Afgelopen zondag 8 november 2015 was het dan zover. Na een lange voorbereiding waarin heel hard is getraind en bovendien geknutseld werd aan fakkels, hoofdbanden en een mooi spandoek, stonden de minioren om 9 uur klaar in het Keerpunt voor de laatste instructies voor de wedstrijd. Hier werden de JIO zwemmers in de groep welkom geheten. Jonathan Kouw, Denzel Barthen, Amin Elazzouzi en Eva Spitter kwamen de minioren versterken.

In de laatste training werden alle puntjes nog even op de grote I gezet. Daarna ging het hele gezelschap aansluitend naar het Hofbad in Den Haag waar het grote spektakel om 10 uur begon.

Programma nummer 1 was de estafette 50m vrije slag gemengd en hoewel ons team startte in de eerste serie, wisten Abel, Jelsie, Amelia en Anthony de snelste tijd neer te zetten. Ook het andere team van WVZ , bestaande uit Kirsty, Servaas, Nikita en Daniel, wist zich vanuit de eerste serie mooi naar een 5e plek te zwemmen.

Onze debutanten deden het super goed. Jonathan had pech bij de eerste afstand dat zijn brilletje af ging en heel vervelend bij zijn keel bleef hangen. Toch liet hij zich niet uit het veld slaan en zwom gewoon door. Heel knap want hij had het heel benauwd. Ondanks dit bereikte hij een mooie 15e plek op de 50m school. Bijgekomen op de tribune kon hij de andere afstanden gelukkig zonder problemen uitzwemmen. Ook Amin liet zien dat hij over stalen zenuwen beschikt. Wilde hij netjes op het startblok gaan staan, werd hij tegen gehouden door de tijdwaarnemer. Deze ontdekte de vergissing en schoof Amin nog snel naar voren. Deze bedacht zich niet en klom op het startblok en dook. Dit is natuurlijk een moeilijke situatie voor een debutant en we zijn erg trots op Amin dat hij zich er zo goed door heen heeft geslagen. Denzel liet zien dat hij erg van zwemmen houdt en graag voorop wil eindigen. Keurig gezwommen en bij de laatste afstand waren de zenuwen onder controle en konden we ook de onderwaterfases zien. Denzel werd overall 10e in zijn leeftijd. Super gedaan. Eva sloot de rij. Zij liet een mooie rugslag zien en op de schoolslag zwom ze maar liefst 6 seconden sneller. De laatste afstand was nog even iets teveel van het goede maar Eva liet zien dat ze een echte Spitter is en bij de wedstrijdploeg hoort.

Wat erg opgevallend was, was dat alle zwemmers zich technisch erg verbeterd hebben. Voor sommige resulteerde dit nog niet in een snellere tijd,maar dat duurt dan nog even. Er waren geen valse starts bij WVZ. Alle zwemmers hebben zeer goed opgelet en de zenuwen goed onder controle gehouden. Onze complimenten!! Bovendien was de sfeer op de tribune uitstekend wat het dan een ontspannende wedstrijd maakte.

De opvallendste tijdsverbeteringen kwamen op rekening van:
– Ruben: 16 sec op de 100m wisselslag
– Jade : 6 sec op de 100m vrije slag
– Nikita 5 sec op de 100m vrije slag en maar liefst 15 sec op de 100m wisselslag.

Een speciale vermelding voor Emma: zij zwemt heel snel in haar leeftijdscategorie en was op alle afstanden de snelste. Ook Jelsie en Nurlaylah verdienen een eervolle vermelding. Zij zwemmen mee in de top drie en maken de verwachtingen meer dan waar. Helaas kunnen we niet iedereen noemen vanwege het feit dat dan dit artikel veel te lang wordt. Graag verwijzen we voor verdere details naar de uitslagen.

Onze minioren ploeg heeft tot op het laatst de concentratie weten vast te houden en ook bij de afsluitende estafette geen fouten gemaakt. Dit heeft er in geresulteerd dat we een 2e plaats hebben behaald in deze regio. Super! Landelijk gezien zijn we 7e geworden en dat betekent dat we ons geplaatst hebben voor de Nationale Arena clubmeet in Eindhoven op 21 mei 2016. Hartelijk Gefeliciteerd allemaal met dit succes!
Wij willen iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt.
Ouders, vrijwilligers, ploegleiders, trainers, maar bovenal natuurlijk de zwemmers.

Het miniorenteam.

 

Foto klein