De jongens (junioren4) van WVZ hebben tijdens het Nederlandse Estafette Kampioenschap in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion afgelopen zondag een tweede plaats behaald en daarmee een zilveren medaille binnengesleept. Daarnaast wist de senioren damesploeg van WVZ beslag te leggen op een derde plaats en kreeg het brons omgehangen.

Eerste kampioenschap na het zomerreces
Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven vormde zondag 25 september het zonnige decor voor het Nederlandse Estafette Kampioenschap 2016. Deze sportieve en gezellige wedstrijd is het eerste kampioenschap na het zomerreces. WVZ wedstrijdzwemmen verscheen met maar liefst 6 teams in de diverse leeftijdsgroepen aan de start.

Ochtendprogramma – Zilveren medaille jongens junioren 4
In het ochtendprogramma verscheen WVZ met vier teams op de startblokken. De jongens junioren 4 (geboortejaar 2001 en later) maakten de hooggespannen verwachting meer dan waar. Op alle afstanden finishten zij in de top 4 waarmee zij hun zilveren visitekaartje afgaven. Tygo van Hassel, Thomas Jansen, Adriaan Provo Kluit, Bjarne van Straaten en Max Visser mochten dan ook op het erepodium plaatsnemen.

De meisjes (junioren 1) behaalden een 5e plaats. De jongens (junioren 2) eindigden als 6e, terwijl de jongens (junioren 6) een 16e plaats behaalden.

Middagprogramma – Bronzen medaille voor de 12-koppige damesploeg
In het middagprogramma was het de beurt aan de dames en heren senioren zwemmers van WVZ. Na een zeer spannende zwemmiddag mocht de damesploeg van WVZ een bronzen medaille in ontvangst nemen. De dames Nicole Bennis, Jasmijn Boon, Isobel Bowring, Esmee van Geest, Christy Geurts, Lauren van IJll, Rosey Metz, Chefanja Nunes, Valerie van Roon, Tes Schouten, Claire Verkijk en Inge Vieveen zorgden voor dit prachtige zwemresultaat.

De herenploeg eindigde op de 20e plaats.

20160925 NEK 2

 Foto klein