Zaterdag 28 en zondag 29 mei jl. vond het tweede en afsluitende weekend plaats van de Regio Zomerkampioenschappen Lang Bad 2017. En na twee weekenden mag WVZ zich winnaar noemen van het medailleklassement met 43x goud, 25x zilver en 30x brons! Met deze uitkomst kijkt WVZ zeer tevreden terug op dit kampioenschap en richt zij haar blik nu op het NJJK dat volgende week donderdag 15 juni a.s. in Eindhoven van start gaat!

En dit zijn onze regiokampioenen van het tweede weekend:
Zilveren medailles
Max Visser (200 vlinder, 200 vrij), Adriaan Provó Kluit (100 rug, 100 vrij), Lauren van IJll (50 vlinder), Marlinde Beukers (200 rug), Nicole Bennis (50 school), Dylan Jansen (1500 vrij), Marlinde Beukers (400 vrij).

Bronzen medailles
Inge Vieveen (50 vrij, 200 school), Dylan Jansen (200 vlinder, 100 rug), Jelsie van Ruijven (200 school), Noah Legerstee (100 rug, 200 wissel), Jasper Breugem (400 wissel, 1500 vrij), Irma van der Wulp (200 rug, 50 school), Anthony Kraag (100 school), Nikolas Lupi (100 school), Scott Jansen, (200 vrij).
Estafette jongens 4×100 wissel:
Dylano, Scott, Tygo, Adriaan
Estafette dames  4×100 vrij:
Nicole, Susanne, Lauren, Christy

NJJK-inschrijving: 19 WVZ-zwemmers
Al deze sportieve resultaten hebben ertoe geleid dat WVZ 19 zwemmers heeft ingeschreven voor het komende NJJK. Hierbij zijn de starts van de RTC-WVZ zwemmers niet meegerekend. Wat fantastisch om met zo’n grote ploeg volgende week naar Eindhoven te kunnen afreizen. En zoals gebruikelijk hebben alle NJJK-zwemmers een trainingschema voor de komende week ontvangen. Nog even lekker (rustig) trainen de komende week en dan zien we jullie wedstrijdfit terug in Eindhoven.

Lieten wij u na afloop van het eerste weekend kennismaken met de bijzondere prestaties van Jelsie van Ruijven en Thomas Jansen (die overigens ook het tweede weekend weer uitstekend presteerden), deze keer stellen wij u graag voor aan Abel te Riele.
20170528.Abel te RieleAbel te Riele: 5x goud en 3x brons!
Had Abel in het eerste weekend van de regiokampioenschappen al een gouden medaille (400 meter vrije slag) en drie bronzen medailles op zak, het tweede weekend sloot deze sportieve jongeman af met maar liefst 4 gouden medailles. Wie is Abel? Abel (13 jaar) begon met wedstrijdzwemmen toen hij 8 jaar oud was. Abel woonde toen nog in Hong Kong met zijn ouders en twee zussen. Hij zwom in Hong Kong bij zijn club de Stingrays.

Nu hij weer terug is in Nederland komt Abel voor WVZ uit en traint hij 5x in de week. Hier heeft hij elke keer weer veel zin in. De favoriete afstanden van Abel zijn de 200 en 400 meter wisselslag als ook de 1500 meter vrije slag. Op het komende NJJK zal Abel 12x aan de start verschijnen. Hij kan niet wachten totdat het zover is en hij zich vier dagen alleen maar kan bezighouden met zijn sport.

Maar niet alleen wedstrijdzwemmen heeft zijn passie, Abel doet ook aan triathlons en hij geniet van de combinatie zwemmen, fietsen en rennen. Natuurlijk gaat ook Abel naar school: afgelopen jaar is hij begonnen in de eerste klas van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.
Abel, wij wensen jou heel veel succes en plezier bij het komende NJJK!