WVZ zeer succesvol tijdens de Regio West Winterkampioenschappen en voert na het eerste weekend het medailleklassement aan
Afgelopen weekend vonden de eerste sessies plaats van de Regio West Winterkampioenschappen in het Haagse Hofbad. Zo’n 20 zwemverenigingen verschenen aan de start in deze sterke zwemregio. Ondanks de barre winterse weersomstandigheden kon zaterdag de wedstrijd op tijd starten. Na de eerste sessie op zaterdagochtend was al duidelijk dat onze zwemmers er goed voor stonden. Gedurende het weekend wist de ene na de andere WVZ’er PR’s, NJJK-limieten en podiumplekken te behalen en werd er zelfs een clubrecord uit de boeken geschreven.

Claire Verkijk zwemt nieuw clubrecord 
Claire Verkijk (2001), WVZ-zwemster en deel uitmakend van de RTC Den Haag ploeg, heeft afgelopen zaterdag een stokoud clubrecord uit 1990 op de 400 meter wisselslag uit de boeken geschreven. Dit record -dat op naam stond van Linda vd Bosch in een tijd van 4.59.87- werd door Claire verbeterd naar een tijd van 4.59.70. Hartelijk gefeliciteerd Claire!

20170108 regiokampioenschappen 3

PR’s, medailles en NJJK-limieten
Er werden dit weekend 91(!) PR’s gezwommen waarvan de grootste PR verbetering door Scott Jansen (2002) werd genoteerd. Scott verbeterde zijn 50 meter rugslag naar een tijd van 30.26. 

Jelsie van Ruijven (2002) was zeer succesvol dit weekend: zij beklom maar liefst 6x de hoogste de trede van het podium. Op de 100 en 200 vrij, de 100 rug, de 200 vlinder en de 200 en 400 wisselslag mocht zij een gouden medaille in ontvangst nemen. Gefeliciteerd Jelsie!

Noah Legerstee (2000) dook dit weekend voor het eerst onder de minuut (59.92) op de 100 meter vlinderslag. Helaas geen taart voor jou Noah, maar deze tijd leverde je wel een NJJK-limiet op! Natuurlijk werden dit weekend ook felbegeerde NJJK-limieten behaald: Naast de 100 vlinder limiet van Noah Legerstee behaalden Marlinde Beukers en Christy Geurts een limiet op de 400 wissel, zwom Rosey Metz een limiet op de 100 vrij, wist Max Visser op de 200 rug een limiet te behalen en mocht Irma van der Wulp een limiet op de 200 vrij op haar naam schrijven. Gefeliciteerd allemaal!

20170108 regiokampioenschappen 1Medailleklassement
Na afloop van het eerste weekend van de Regio West Winterkampioenschappen voert WVZ het medailleklassement aan met 19x goud, 23x zilver en 14x brons. Een niet geringe prestatie in dit klassement van 20 zwemverenigingen in deze sterke zwemregio.

WVZ vrijwilligers
Zoals wellicht bekend, wordt elke sessie (ochtend/middag) tijdens deze winterkampioenschappen door een andere vereniging georganiseerd. Zo stond WVZ op de rol voor afgelopen zondagochtend. Mede dankzij de (last minute!) inzet van onze vrijwilligers kijken wij terug op een geslaagde ochtend. Hartelijk dank allemaal!

Volgend weekend worden de laatste sessies in het Hofbad gezwommen. Voor sommigen ligt er mogelijk nog een (NJJK) limiet in het vooruitzicht. Toi toi toi, we wensen jullie alvast veel succes! 

Foto klein