Was er vorig weekend de traditionele opening van het zwemseizoen met de NK Estafette, dit zonnige herfstweekend stond de eerste ronde van de landelijke competitie op de kalender. Na de veelbelovende resultaten in Eindhoven begonnen beide teams goed gemutst en gemotiveerd aan de wedstrijd.

WVZ1 reisde af naar Amersfoort om daar met De Dolfijn, VZC E&P en ZPC Amersfoort de strijd aan te gaan en WVZ2 mocht in thuisbad De Veur zwemmen met ZVVS en Barracuda.

20151004 Competitie 01 02De junioren en minioren van beide teams maakten een vliegende start door er op drie van de vier estafettes met de winst van door te gaan. Daarna volgden er heel veel mooie races en ook heel veel grote en kleine pr’s. Om er een paar te noemen: Oliver verbeterde zijn 100 wissel met 9 sec., Servaas met 5 sec. en Leverne met 7 sec. Noria en Puck zwommen beiden 7 sec. af van de 100 vlinder en Christy 9 sec., Leander had op de 200 school een pr van 13 sec., Rens M. maar liefst 30 sec. en Matin op de 100 school 10 sec. Verder was de 200 rug ook goed voor mooie tijden, Sanne en Scott zwommen er zo’n 3 sec. af, Noria en Dylano 5 sec. en Christy 10 sec. Klaas maakte de middag nog mooier door bij de 100 rug voor het eerst onder de minuut te gaan!
Ook de senioren estafettes deden goede zaken met een aantal eerste plekken en zo werden beide wedstrijden goed afgesloten.

WVZ kan met een heel goed gevoel terugkijken op deze eerste competitieronde.
Het net gepromoveerde tweede team staat zeer verdiend in de bovenste regionen van de B-klasse en team 1 staat op een hele mooie tweede plek in de Hoofdklasse!

20151004 competitie 01 03

Link naar WVZ1 en WVZ2 foto’s

Foto klein