In het 50-meter Hofbad in Den Haag werd dit weekend tijdens deel 3 en deel 4 van de kringkampioenschappen 2013 weer uitstekend gepresteerd door de WVZ-zwemmers. Hieraan werd door maar lieftst 63 WVZ zwemmers deelgenomen!

Zaterdag zwom Claire Verkijk op de 50 meter rugslag een 5 jaar oud record uit de boeken. In een tijd van 32.76 zwom zij een nieuw Nederlands Record. Maar ook door de andere WVZ-zwemmers werd uitstekend gepresteerd, er zijn vele PR’s gezwommen en vele N(J)K-limieten behaald.

De goede, en soms uitmuntende prestaties vormen een mooie opmaat naar zowel het NK jeugd/senioren dat van 7 t/m 9 juni in Eindhoven plaats vindt als het NJK dat in het weekend van 21-22-23 juni in Utrecht wordt georganiseerd. Niet eerder in de WVZ historie is het voorgekomen dat WVZ tijdens een NJK met een groep van 22 (!) zwemmers aan de start zal verschijnen. Een geweldige prestatie van zwemmers en trainers, en niet te vergeten van de ouders die door weer en wind de zwemmers supporten en naar de trainingen en wedstrijden brengen.

De medaillespiegel laat zien dat WVZ oppermachtig was tijdens deze kringkampioenschappen, met 80 gouden, 67 zilveren en 56 bronzen medailles is er uitstekend gepresteerd. Hiermee laat WVZ zien, dat zij dit seizoen wederom goed presteert en dat de vele trainingsuren, door de week en tijdens het afgelopen trainingskamp, niet voor niets zijn geweest.

Alle foto’s van de kringkampioenschappen staan hier.

 

Medaillespiegel KK2013

Medailleverdeling Kringkampioenschappen Haaglanden 2013