Vanmorgen 19 oktober 2015 zijn in alle vroegte 18 WVZ zwemmers uit de intensief/topsport groep vertrokken voor een 3-daagse trainingstage in Eindhoven.

In het InnoSportLab de Tongelreep werd om 8.30 uur de aftrap gegeven met een clinic start analyse, onder leiding van Patrick Pearson. Na het inzwemmen gaf Patrick met behulp van een aantal startpuntfragmenten van bekende zwemmers, waaronder Ranomi, tips en tricks over de verschillende startpunten. Daarna werden de zwemmers in vier groepen (borst, rug, vlinder, school) ingedeeld en kreeg elk groepje uitgebreid de aandacht van Patrick. Elke zwemmer werd gefilmd vanaf het startblok en de onderwaterfase. Zeer leerzaam!

Na de ochtendtraining werd koers gezet naar de Moorselse Hoeve in Lierop, het onderkomen deze dagen. Na de kamerindeling en lunch was het tijd voor de middagtraining. In het 50 meter bad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion werd twee uur hard getraind onder leiding van Karin van Straaten, Richard de Lange en Walter Legerstee.

20151019 kamp02 20151019 kamp03 20151019 kamp04

Naast de twee WVZ banen, lag de Canadese meisjes juniorenploeg en de ploeg van Patrick Pearson in het water. Naast de badrand kregen de plaatselijke minioren landtraining en lieten de schoonspringers een sterk staaltje ingewikkelde sprongen zien. Wat een inspirerende zwemomgeving!

Met het gezegde: ‘Na gedane arbeid, is het goed rusten’ sluit de WVZ-ploeg deze sportieve, eerste trainingsdag af. Tot morgen!