Na een goede nachtrust voor nagenoeg alle zwemmers werd de tweede trainingsdag, 20 oktober 2015, na het ontbijt afgetrapt met een frisse boswandeling. Hierna werd koers gezet naar Eindhoven waar de tweede clinic onder leiding van Patrick Pearson van start ging. Het keerpunt stond vanmorgen centraal. Alvorens het water in te gaan, gaf Patrick met behulp van filmpjes van Maaike de Waard en Bram Dekker een introductie van de twee soorten keerpunten, nl. het fall back keerpunt (voor schoolslag en vlinder) en het tuimelkeerpunt (voor borstcrawl en rug).

20151020 Trainingsstage IMG 0773Ook deze morgen werden de zwemmers weer in vier groepen ingedeeld en werden zij onderwater gefilmd en direct ‘nabesproken’ door Patrick. Aan het eind van de clinic werd Patrick bedankt met een Westlands getint kadopakketje en zette Thom Paardekooper (aanwezig als stagiair bij InnoLab) de WVZ yell in: Retteketetteketet WVZ! Hiermee kwam een einde aan een zeer leerzame morgen.

Na de lunch was er tijd voor huiswerk, een voortgangsgesprek met Karin, een beetje chillen en het hilarische Weerwolf spel. De middag werd afgesloten met een landtraining in de centrale ruimte. Na het diner ging de autorit wederom richting Eindhoven waar een avondtraining van twee uur op het programma stond. Nog niet eerder werd er zo laat op de avond getraind; deze training stond namelijk van 20 tot 22 uur gepland. Met deze trainingstijd werd de finaleplanning van de Olympische Spelen in Rio alvast nagebootst! Eerst werd er een uur in het 50 meter bad getraind om vervolgens weer in het trainingsbad te eindigen waar deze dag ook met de clinic begonnen werd. En zo was de cirkel weer rond!

20151020 Trainingsstage IMG 0779

 

Foto klein