Na een grootse opening vorige week zaterdagavond in “de Veur” vooruitlopend op het komende wedstrijd zwemseizoen heeft het bestuur zijn plannen bekend gemaakt. Het meest spraakmakende was dat WVZ aankomend seizoen in de hoogste landelijke competitie bij de beste drie verenigingen van Nederland wil eindigen.

Met de komst van een aantal nieuwe zwemmers en zwemsters naar WVZ en de groeiende vorm van de huidige selectie moet het mogelijk zijn een top drie positie te behalen aldus hoofdtrainer Arthur van Strien. Thijs – en Jolijn van Valkengoed en Ensger Kotterink hebben dit seizoen gekozen voor WVZ te gaan zwemmen. De prestaties van Thijs van Valkengoed zijn bijzonder te noemen, zo heeft hij aan europese – en wereldkampioenschappen mee gedaan en zelfs in 2004 aan de Olympische Spelen deel genomen. Jolijn van Valkengoed heeft als schoolslag specialiste aan europese kampioenschappen deel genomen.
Ensger Kotterink heeft de afgelopen jaren in Engeland gewoond en gezwommen en heeft tijdens NK’s veel gouden medailles gewonnen.
Een eerste krachtmeting vond afgelopen weekend plaats tijdens de 100 mtr wisselslag wedstrijd in ’s-Gravenzande. Met maar liefst 46 zwemmers en zwemsters nam WVZ deel aan deze wedstrijd, 88 % zwom tijdens de 100 mtr wisselslag een persoonlijk record. Een zeer goede start van het nieuwe seizoen met uitstekende persoonlijke records van Maud Hoofs, Larissa Immerzeel, Martijn van Leeuwen, Marciano Lynch, Melissa Sinanovic, Arthur Soutendijk, Kim Visser, Raoul Weegink en Mijke Witkamp.
De eerste echte krachtmeting vindt aanstaande weekend plaats tijdens de estafette kampioenschappen in Doetinchem. De meisjes minioren van WVZ draaien al een paar jaar mee in de top drie van de NK estafette kampioenschappen. Nu hoopt de vereniging bij de senioren hoge ogen te gooien waarbij een goede eindklassering tot de mogelijkheden behoort.
Zondag aanstaande zullen de heren proberen het record te zwemmen op de 10 x 100 mtr vrijeslag. In 2006 tijdens de estafette kampioenschappen werden de heren op deze afstand eerste en zwommen een negende tijd op de eeuwige ranglijst. Twee seconden sneller zou een 5e plaats op de eeuwige ranglijst betekenen.