Afgelopen weekend op 5 en 6 juli werd in Eindhoven voor de 16e keer deze internationale wedstrijd gehouden. Er werd in 2 baden gezwommen en dus ook met leeftijdsgroepen gewerkt. Vanaf jaargang 2001 werd in het 50m meter bad gezwommen.

WVZ was met gemengde groep naar Eindhoven vertrokken, waarbij sommige families er gelijk een gezellig weekend van maakten , zodat in samenwerking met het lekkere weer, er een soort van vakantiestemming ontstond. In deze ontspannen sfeer was deze wedstrijd zeer aangenaam en sneuvelden er wederom veel persoonlijke records.

Een leuke bijkomstigheid van deze wedstrijd was, dat de winnaar van elke serie iets kreeg. Bij het 25.m bad was dat een badeendje en in het 50m bad een sleutel hanger met een opgestoken duim, wat een meetlint bleek te zijn.

Er werd natuurlijk geprobeerd om deze kleine attentie te bemachtigen. In het 25m bad ging in ieder geval iedereen met een badeend naar huis. In het 50m bad bleek het toch wel iets moeilijker en werd er fanatiek gezwommen om toch de serie te winnen. Dat lukte dan toch wel een aantal zwemmers. Ook werden er medailles behaald en wedstrijdrecords gezwommen.

Kortom voor vele zwemmers een geweldige afsluiting van het zwemseizoen.