Van 6 t/m 9 april werd er in Eindhoven de Swimcup georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd is er, zoals ook in voorgaande jaren, ruimte vrijgemaakt in het programma om de minioren te laten schitteren. Hiervoor wordt de Minior Swim Cup georganiseerd. Uiteraard namen hier ook enkele minioren van WVZ aan deel. We waren met een kleine club, maar dit mocht de pret niet drukken en we hebben er met zijn allen een leuke dag van gemaakt.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Tijdens de pauze van de Swim Cup werd de Minior Swim Cup georganiseerd, De minioren 3 en 4, die mochten zwemmen onder leiding van Regina, waren: Denzel (100 vrij, 100 wissel), Liza (100 vrij, 100 wissel), Sandra (50 vlinder) en Yrsah (100 vrij, 100 wissel). Deze minioren zwommen hun wedstrijd in het 25 meter springbad.

De minioren 5 en 6 die van start gingen, waren: Dominic (100 vrij, 200 wissel), Lucas (100 school) en Merlijn (100 school en 200 wissel). Deze zwemmers mochten in het 50 meter wedstrijdbad zwemmen. In dit bad was, net zoals met de grote Swim Cup wedstrijd, livestream aanwezig, zodat deze kanjers ook thuis bekeken konden worden.

Het was een behoorlijke drukte in en om het zwembad, er waren veel inschrijvingen met daarbij veel series per afstand. Desondanks werd er goed gezwommen door onze jongens & meiden. En met in totaal toch 7x een PR kunnen we trots terug kijken op deze dag. 

De uitslagen van de Minior Cup zijn hier terug te vinden.
Tekst: Marion vd Hoeven!