Deze week (van donderdag 15 juni t/m zondag 18 juni) gaan in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) Lang Bad 2017 van start. WVZ is met maar liefst 27 zwemmers present tijdens dit laatste belangrijke toernooi van het zwemseizoen. Naast 19 junioren/jeugd zwemmers, starten ook 8 RTC-WVZ zwemmers.
WVZ reist met een groot team af naar Eindhoven. Zonder de RTC-zwemmers mee te rekenen, zijn er 99 starts te noteren voor deze zwemmers. Maar wie zijn al deze sportievelingen eigenlijk? Sommige zwemmers zijn al enigszins bekend, maar niet (bij) iedereen, vandaar dat we iedereen even kort voorstellen. De RTC-zwemmers presenteren zich in een separaat bericht.

Eerst maar even kennis maken met de 19 WVZ-zwemmers:

Grace Anderson: 15 jaar, heeft een Australisch als Slowaaks paspoort, gaat naar the American School of the Hague, favoriete afstanden zijn de 200 school- en de 400 wisselslag. Houdt van paardrijden en speelt viool.
Marlinde Beukers: 15 jaar, zit in 4VWO Dalton Voorburg. Haar hobby’s zijn (open water) zwemmen en skeeleren. Bijzonder is dat ze -hoewel in het bezit van diverse limieten- ervoor gekozen heeft om alleen het NK 5000 meter te zwemmen. Ook start ze op de estafette 4×100 vrij.
Tim van Borselaer: 13 jaar, is bij Susan Breugem begonnen met zwemmen. Tim zwemt de 50/100/200 meter schoolslag. Verder houdt Tim van programmeren en heeft zelfs een programmeerclubje opgericht op school.
Feija de Bruin: 13 jaar, zwemt sinds haar 6e jaar bij WVZ. Feija komt als enige zwemster van WVZ uit in de paralympische klasse (S10). Feija houdt van lezen en van bergwandelingen tijdens haar vakantie. Zij zit in 2G van het Picasso.
Eline Duynisveld: 16 jaar, zwemt de 50 en 100 mtr schoolslag en doet mee aan de 4×100 vrij estafette. Is in afwachting van de uitslag van haar VMBO eindexamen. Verder herstelt Eline van een keelamandeloperatie van vorige week. Hopelijk ben je op tijd hersteld Eline!

Tygo van Hassel
: 16 jaar, is begonnen bij ZVVS en zwemt sinds 2 jaar bij WVZ. Hij zit in de 4e klas van het Stedelijk Gymnasium in Schiedam. Tygo zwemt de 100 vrij en doet mee aan 2 estafettes.  
Dylan Jansen: 13 jaar, zit in  2VWO op zijn school in Leiden en woont in Voorschoten. Dylan is een vrolijke jongen die ook van drummen en gamen houdt. Zijn favoriete zwemslagen zijn de rug en vlinder.
Scott Jansen: 14 jaar. Scott is op zijn 5e begonnen bij de Pijnackerse Watervrienden en is via d”Elft nu bezig aan zijn 2e seizoen bij WVZ. Scott zwemt 10 afstanden, waaronder zijn favoriete school-en wisselslag. Scott zit in de 3e klas VMBO Melanchthon Berkroden en houdt ook van het gamen met de Playstation.
Anthony Kraag: 13 jaar en gaat naar het Zandvliet College in Den Haag naar school. Anthony start op 5 afstanden: 100 en 200 school, 100/200 vlinder en de 100 vrij. En: Anthony kent alle vlaggen van de wereld! 
Noah Legerstee:
17 jaar, zit op het VWO van het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Zijn hobby is zwemmen en hij start deze week op de 50/100/200 vlinderslag, 200 wisselslag en de 100 mtr rugslag.

Bart Pardon: 13 jaar, zit op TT VWO op het Alfrink College in Zoetermeer. Zijn favoriete zwemafstand is de 100 schoolslag. Naast zwemmen houdt Bart van spelen op de Playstation. Bart zwemt sinds 2016 bij WVZ en nadat hij mee is geweest op zwemkamp weet hij nu al zeker dat hij volgend jaar ook weer van de partij zal zijn.
Abel te Riele: 13 jaar, zwemt sinds zijn 8e jaar, zit op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam, doet aan triathlons, kan niet wachten totdat het NJJK begint en start komende week op 12 afstanden.
Joost de Roy van Zuydewijn: 16 jaar, zwemt al 10 jaar bij WVZ. Zijn favoriete zwemslag is de schoolslag, waar hij op alle afstanden zal starten op het NJJK. Joost start in september aan het Albeda College in Rotterdam. Hij houdt van allerlei sporten. 
Jelsie van Ruijven: 12 jaar, zusje van Sanne. Jelsie zwemt 6 jaar, zit in groep 8 en gaat na de vakantie naar het Picasso Lyceum. Zij heeft 13 starts komende week. Zwemmen is haar grote passie.
Sanne van Ruijven: 14 jaar, zus van Jelsie. Sanne zwemt 7,5 jaar en de zusjes zijn afkomstig van LZ1886. Lange tijd heeft Sanne een knieblessure gehad; zij houdt van het zwemmen in estafettes, dan zwemt ze net altijd iets harder. Sanne gaat naar het VWO in Leiden.

Dylano Termoshuizen:
14 jaar, doet HAVO 3 aan het Stanislas in Pijnacker. Zwemt vanaf zijn 7e jaar (Watervrienden) en is op zijn 9e jaar overgestapt naar WVZ. Hij zwemt de 200 rug en de 100 vrij estafette. Verder houdt Dylano van LAC wedstrijden en zijn hobby’s zijn computers, vissen en technische dingen knutselen.
Max Visser: 15 jaar, en is 10 jaar geleden bij WVZ begonnen en zit in 4VWO van het Erasmus College. Max start deze week op 9 afstanden en doet mee aan 2 estafettes. 
Irma van der Wulp: 12 jaar. Is op haar 8e begonnen bij ZZ&PC de Devel in Zwijndrecht. Deze week start zij op de 50 en 200 schoolslag. Zij zit in de brugklas HAVO/VWO van het Develsteincollege in Zwijndrecht. Tijdens haar vakantie in Slovenië zwemt Irma voor het eerst een internationaal zwemtoernooi. Daarna gaat ze een week naar Boedapest om elke dag het WK zwemmen te bezoeken.
Noria Yousufi: 14 jaar,gaat naar 3VWO van het Picasso Lyceum. Noria start zondag op de 4×100 vrij. Haar favoriete afstand is de 100 vrij. Naast zwemmen, tennist Noria ook graag bij haar tennisclub in Nootdorp. 

Uitslagen via Livetiming
Klik hier om via livetiming de resultaten van de zwemmers te volgen.

Wij wensen jullie heel veel succes en plezier deze week in Eindhoven. Volg de verrichtingen ook via de Facebook pagina WVZ Wedstrijdzwemmenpagina.