De Pieter Cup is een miniorenwestrijd, die in het 25m- en 50m bad wordt gezwommen, tijdens de pauze van de Swim Cup in Eindhoven. Voor de minioren is dit een hele bijzondere wedstrijd omdat dit voor hen veelal hun eerste nationale wedstrijd is.

Zaterdag 4 april 2015 was het dan zover. Al heel vroeg reisden de minioren af naar Eindhoven om op tijd te zijn voor het fotomoment met Pieter van den Hoogenband. Voor ons was dit al om half 11 en dat was zeer prettig want Pieter stond nog met een stift in de hand. Feija was de gelukkige die een handtekening op haar shirt wist te bemachtigen, voordat een strenge mevrouw op haar klokje wees en we op de foto moesten. De foto was snel gemaakt, waarna we nog heel lang moesten wachten op het moment dat we mochten inzwemmen. Het gaf ons wel gelegenheid om Nordin en Sophie aan te moedigen, die nog moesten zwemmen in de ochtendsessie van de Swim Cup.

De oudste minioren (5 en 6) mochten in het 50m bad zwemmen en de jongste minioren (3 en 4) in het springbad van 25m. Deze wedstrijd is heel indrukwekkend en sommige presteren hierdoor beter, en sommige kinderen zijn hierdoor overweldigd en gaan voor de ervaring. Onze minioren hebben dan ook wisselend gezwommen maar wel met een dosis plezier en enthousiasme.

Er waren kleine pr’s voor Iris en Emma bij de minioren 3-4. Opvallend was Jade. Zij zwom een dik pr op de 50m vlinder. Ook Nurlaylah zwom hier weer een seconde van haar tijd af, terwijl ze vorige week al vele seconden sneller had gezwommen dan haar inschrijftijd. Ook Yasmine, die nog maar kort bij de miniorengroep zwemt, zwom een pr van 5 sec op de 100m rug.

De grote minioren verkeken zich een beetje op de 50m bad tijden en waren in eerste instantie niet tevreden met hun resultaten. Nadat er verteld was hoe de tijden in verhouding liggen ten opzichte van elkaar, kwam de opluchting en de blijdschap. Opvallend hier was Zinzi die op de 200m wisselslag een pr zwom van meer dan een halve minuut. Bovendien liet ze ook een pittige en krachtige 100m rugslag zien, dat ook een pr opleverde. Op dezelfde 200m wisselslag zwom Feija een pr van 6 sec.

Kleine pr’s waren er voor Danique en Abel zwom iets boven zijn tijd door een verkoudheid. Jasper had de dag van zijn leven. Als eerste reserve is hij meegegaan en mocht gelukkig toch starten. Dit werd wel een beetje spannend voor hem, maar hij sloeg zich er netjes door heen.

Het was een hele leuke dag en wij hopen dat volgend jaar WVZ weer van de partij is op deze leuke wedstrijd.

Junior Swim Cup

Op zondag stond tijdens de pauze van de Swim Cup de Junior Swim Cup op het programma. Ook hier was WVZ vertegenwoordigd met 10 junioren waar opvallend veel jongens bij zaten. De volgende zwemmers kwamen aan start: Anne, Daniel, Dylano, Noah, Thomas, Stefan, Thijs en de meisjes Marlinde en de TC zwemmers Maaike en Britta. Voor de junioren is het meer een limiet wedstrijd voor de komende NJJK in juni. De meest van hen hebben ook op NJJK’s gezwommen en zijn gewend aan dit soort wedstrijden. Er is ook geen fotomoment met Pieter van den Hoogenband.

Op de meeste afstanden werden pr’s gezwommen. Opvallend waren de sterkte 200m rug van Anne en de 100m vlinder van Thijs. Ook Marlinde zwom weer een goede 200m rug, met precies dezelfde tijd als tijdens de finale van de Competitie Hoofdklasse. Een kunst op zich. Thomas heeft een mooi pr gezwommen op de 200m vrij en 200m rug, Steven zat bijna onder de minuut op de 100m vrij en ook Noah heeft een goede 100m vlinder gezwommen. Kortom vele tijden zijn weer aangescherpt voor de komende NJJK.