In de tweede ronde van de landelijke A-competitie heeft WVZ in Voorschoten in zwembad “Het Wedde” de leidende positie kunnen handhaven. Ondanks de loodzware zwemprogramma’s heeft WVZ een uitstekend resultaat neergezet.

Afgelopen weekend vond de tweede ronde in de Nederlandse zwemcompetitie plaats. Door de nieuwe programmering en gewijzigde deelnameregels zouden er wel eens belangrijke verschuivingen kunnen ontstaan in het algemeen klassement. Het zou de zwemcompetitie nieuwe stijl beslist interessanter maken.
In de tweede ronde stonden als belangrijke puntenonderdelen vier 400 mtr afstanden op het programma, de 400 mtr wisselslag dames en heren en de 400 mtr vrijeslag meisjes en jongens jeugd 2. Ook voor het puntentotaal was de 4×200 mtr vrijeslag een interessant onderdeel.
Voorspellingen voor aanvang van de zwemcompetitie in september en oktober werden breed uitgemeten in de pers maar voor de tweede ronde was niemand echt in staat een top drie samen te stellen.

Afgelopen week stond alles in het teken van de zwemcompetitie, de zwemtrainingen waren hier volledig op aangepast. WVZ had immers de veelbesproken eerste plaats te verdedigen.
Niet alleen de zwemmers waren nerveus en gespannen, maar ook de meegekomen supporters van De Columbiaan, Zeester-Meerval en WVZ waren onrustig en nieuwsgierig naar de verrichtingen van de zwemmers.
De sterkst mogelijke opstelling op papier was opgesteld. Echter moest voor aanvang van de wedstrijd door een blessure Martine van der Heide vervangen worden door Maaike van de Brand voor de 400 mtr wisselslag.
In programma 3 werden belangrijke punten verdiend door Nicole Bennis, Floris Kotterink, Sanne van Es en Timo van der Ende op de 4×50 mtr vrijeslag. Zij zwommen een persoonlijk record op deze afstand in een tijd van 2.07.07.
Op de zware zwemnummers de 400 mtr wisselslag en de 200 mtr vrijeslag waren alle ogen gericht op Inger Wouters. Zij maakte alle verwachtingen waar en zwom prima persoonlijke records in respectievelijke tijden van 5.22.38 en 2.12.51.
Opmerkelijk was de prestatie van Merle Verkijk op de 200 mtr rugslag. Op dit onderdeel verbeterde zij haar persoonlijk record met 5 seconden in een eindtijd van 2.31.86.
Géke Heinsbroek deed wat van haar werd verwacht op de 400 mtr vrijeslag en zwom een persoonlijk record in een tijd van 4.45.03.
Op de 100 mtr rugslag presteerde Timo van der Ende, Stanley Klerks en Floris Kotterink uitstekend en zwommen allen persoonlijke records in respectievelijk 1.25.01, 1.25.68 en 1.26.15.
De zwemcompetitie werd zo als gewoonlijk afgesloten met altijd een zinderend spannende estafette. Van de vier opgestelde ploegen stond WVZ1 als derde geplaatst voor de 4×100 mtr vrijeslag. Startzwemster Jolijn van Valkengoed opende in een 57.48 en tikte met deze tijd als eerste aan. Inger Wouters en Ellen van de Velde hielden de voorsprong vast waarna Maaike van de Brand uiteindelijk de winst op deze estafette binnen haalde in een fantastisch persoonlijk record van 3.59.92, 6 seconden sneller dan de inschrijftijd.
In het algemeen klassement staat WVZ op de eerste plaats met 12929.44 punten gevolgd door DWK op de tweede plaats met 13024.86 punten en De Dinkel Denenkamp op de derde plaats met 13073.64 punten.