De derde ronde van landelijke A competitie werd afgelopen zondag gezwommen in Zoetermeer in zwembad “de Veur”.

 

Na een intensieve december wedstrijd zwem maand met de Nederlandse Kampioenschappen en de Kringwinterkampioenschappen stond afgelopen weekend de derde ronde van de landelijke- district zwemcompetitie op het programma. In de A en B competitie was het een wedstrijd met stevige zwemnummers in de open categorie. Na afloop van vier competitieronden strijden de nummers 1 tot en met 8 om het Nederlands Kampioenschap op 5 april 2008.
Voor de derde ronde kwam WVZ niet compleet aan de start en moest het doen zonder Thijs en Jolijn Valkengoed en de geblesseerde Raymond van der Merwe. Vooraf was hoofdtrainer Arthur van Strien er niet van overtuigd de koppositie te kunnen handhaven in deze derde ronde van de zwemcompetitie. Zaterdag hadden de naaste concurrenten De Dolfijn, DWK en de Dinkel goed tot zeer goed gepresteerd. Ook wist de hoofdtrainer als de zwemploeg tot het uiterste wist te gaan juist op deze zware nummers veel punten behaald konden worden. De jongste talenten van WVZ Nicole Bennis en Carina Klees zwommen de eerste punten bij elkaar op de 100 schoolslag in uitstekende persoonlijke records in respectievelijk 1.26.53 en 1.27.60. Tevens liet Nacinda Paap op dit onderdeel zien een goed resultaat te kunnen behalen op de 100 mtr schoolslag. Ook op de 50 mtr rugslag liet Nicole zien dat zij goed in vorm is en zwom wederom een persoonlijk record in een tijd van 36.34. Na deze prestatie wist Timo van der Ende het punten totaal verder uit te breiden op de 50 mtr rugslag en behaalde een keurige tweede plaats in een prima tijd van 37.36.
Voor de 200 mtr schoolslag ging het WVZ publiek van de banken voor Olivier Nass. Olivier werd niet alleen eerste op deze afstand maar zwom 12 seconden van zijn oude tijd af en finishte in een fantastisch persoonlijk record van 2.58.71 en werd getrakteerd met een geweldig applaus van het publiek.
Fleur Hamilton liet tijdens deze competitie ronde zien weer op de weg terug te zijn. Op de 100 mtr vrijslag werd zij keurig derde achter de nummers één en twee van het Nederlands Kampioenschap in december. Tevens op de 400 mtr wisselslag werd Fleur derde in een goed persoonlijk record van 5.28.53. De meeste punten van deze ronde werden verdiend door Remon van Mil op de 400 mtr wisselslag. Zijn inschrijftijd was 5.56.46 en zwom een geweldig persoonlijk record in een tijd van 5.31.14. Ook voor deze prestatie had het publiek veel waardering en feliciteerde hem met deze prestatie.
Examen VWO studente Inger Wouters kreeg veel positieve reacties voor haar prestaties op de 100 mtr vrijeslag, 200 mtr schoolslag en 50 mtr vlinderslag. Ondanks het persoonlijke record op de 100 mtr vrijeslag in een tijd van 1.00.10 had Inger gehoopt onder de minuut te zwemmen maar was niettemin blij met haar tijd. Om enig cijfer inzicht te geven van de derde ronde had WVZ 177 persoonlijke starts met een gemiddelde prestatie van 94,3% en de grootste verbetering van Remon van Mil op de 400 mtr wisselslag in een persoonlijk record van 5.31.14 een verbetering van +/- 25 seconden van zijn oude tijd.