WVZ heeft goede resultaten op de eerste Regio West wedstrijd van het nieuwe jaar

7. WVZ heeft goede resultaten...

In het eerste weekend van het nieuwe jaar stonden de regionale kampioenschappen op het programma. Aangezien er zoveel deelnemers mee deden ,was de organisatie genoodzaakt de leeftijdscategorieën te splitsen. Verdeeld over 2 weekenden zwommen de junioren op zaterdag en de senioren en jeugd op zondag. Zo hadden alle zwemmers de kans om in ieder geval nog zes keer te zwemmen en eventueel limieten te halen of te verbeteren.

Voor Christy Geurts eindigde deze kampioenschappen al gelijk bij het inzwemmen in het Hofbad . Zij sneet zich bij het keerpunt aan de tussenwand aan haar hiel en moest naar de dokter. Van harte Beterschap Christy!

Na deze gebeurtenis begon voor de andere junioren de wedstrijd. De uitslag is als volgt:

Meisjes junioren 2 400 vrije slag: Inge Vieveen startte in de baan naast clubgenoot Jasmijn Boon en samen gingen ze gelijk op de hele race. Ook op de laatste meters versnelden beide dames en het was mooi om te zien hoe ze de strijd aan gingen met elkaar. Op de laatste 50 meter ging het nog bijna fout bij Inge omdat ze dacht dat ze er al was. Maar een hele snelle reactie omdat Jasmijn een keerpunt maakte, zorgde ervoor dat Inge toch nog een klein pr zwom en daarmee als eerste eindigde. Marlinde Beukers zwom deze afstand ook en liet zien dat zij zeer gedreven is en de aanwijzingen die ze krijgt, toepast tijden het zwemmen. Zij zwom maar liefst 20 seconden van haar tijd af. Dit leverde haar een 7e plek op.

Meisjes junioren 3: Zoals al eerder vermeld zwom Jasmijn Boon een mooie race samen met Inge Vieveen Dit leverde haar een pr van 2 seconden op en een gouden medaille.

Na de dames kwamen de jongens in actie op het loodzware onderdeel : 400 meter wisselslag.

Jongens junioren 2: Anne Schuurmans zwom deze afstand zeer goed en haalde met een pr van 5 seconden goud. Daniel Apperloo en Matthijs Arnoldus lieten zien dat ze erg vooruit zijn gegaan op alle fronten en haalden met waanzinnige pr ’s (Daniel met 36 sec en Matthijs met 28 sec) de 5e plek en de 7e plek. Bovendien leverde het voor Daniel ook nog een NJK limiet op.

Jongens junioren 3: Bij de junioren 3 zwom Ronald van Noort voor WVZ. Met een geweldig pr van 40 seconden zwom hij zichzelf naar de 5 e plek.

Na de wisselslag stond de 100m. Vlinder voor de meisjes op het programma. Noria Yousufi deed als enige voor WVZ mee en haalde met een pr van 9 seconden een mooie 9e plaats. Bij de junioren 2 zwom Eline Duynisveld ook een pr van 9 seconden en eindigde hiermee als 5e.

Vervolgens hadden de jongens de 100m rugslag op het programma staan. Matthijs Arnoldus zwom zich met een klein pr naar de 8e plek ,Steven van Santen werd 10e en Dion de Boer werd met een pr van 4 seconden 23e. Bij de junioren 3 was het wederom Ronald van Noort die met een pr van 2sec. Op een 8e plaats eindigde.

Bij de 200 wisselslag voor de meisjes was het wederom Inge Vieveen die de snelste was Zij behaalde dan ook een gouden medaille op dit onderdeel. Dit gold ook voor Jasmijn Boon bij de junioren 3. Ook zij zwom zichzelf voor de tweede keer naar het goud.

De 100m Schoolslag leverde voor Bjarne van Straaten een pr van 2 seconden en 4e plek op Bij de junioren 2 zwom Daniel zich naar het brons en Anne bereikte met een pr van 3 sec de 6e plek en behaalde het NJK limiet. Dion werd met een pr van 3sec. 26e Bij de junioren 3 was het Ronald van Noort die als 14e eindigde.

De wedstrijd eindigde met de 100m vrije slag voor meisjes. Deze afstand is altijd ruim bezet. Bij de junioren 1 was het Noria Yousufi die met een pr van 5sec op de 9e plek eindigde. Inge Vieveen was bij de junioren 2 weer de snelste en pakte het goud mee. Eline Duynisveld werd 25ste. Ook Jasmijn Boon was op haar 3e afstand de snelste van de regio en nam haar 3e gouden medaille in ontvangst .Esmee van der Geest werd 5e.

De tweede dag voor de junioren werd in Dordrecht gezwommen.

De jongens mochten nu het spits afbijten en begonnen met de 400m vrije slag. Bij de junioren 1 zwom Arie Herremans zich naar een 7e plek in een mooi pr van 9 sec. Daniel had met een pr 8 sec de bronzen medaille en wederom een NJK limiet te pakken. Bij de meisjes was het alleen Inge Vieveen die de zware 400m wisselslag zwom. Zij was daarin ook de snelste en pakte weer een gouden medaille.

Bij de jongens 100m vlinder was het alleen Rens Martens die deze afstand zwom in de categorie junioren 3. Hij behaalde met een klein pr de 15e plek.

De 100 m rugslag meisjes bracht 3 dames aan de start. Het was Claire Verkijk die met een mooie pr van 3 sec. de snelste was en het goud behaalde. Daar gelijk achter nam Inge Vieveen het zilver voor haar rekening, Marlinde Beukers eindigde als 5e en Eline Duynisveld als 11e. Bij de junioren 3 was het Esmee van der Geest die de snelste was en het goud mee naar huis nam .

Na de meisjes zwommen de jongens de 200m wisselslag. Bij de junioren 1 was het Thomas Jansen die het snelste was. Met een pr van 4 seconden nam hij het goud voor zijn rekening. Bij de junioren 2 zwom Anne zich naar het zilver in een klein pr ,Daniel Apperloo had weer dubbel winst want hij haalde met een 3 sec pr brons en opnieuw een NJK Limiet. Matthijs Arnoldus eindigde als 4e met een pr van 6 sec. Bij de junioren 3 zwom Ronald zich naar de 12e plek met een pr van 4sec.

Vervolgens werd de 100m school gezwommen door de meisjes . Bij de junioren 2 was Inge de snelste, gevolgd door Eline op de 4e plaats en Marlinde op de 7e plaats. Bij de junioren 3 was het Lauren van Ijl die het goud pakte.

De regiokampioenschappen eindigde voor de junioren met de 100 vrij voor de jongens. Thomas nam bij de junioren 1 het brons mee naar huis Bij de junioren 2 was het Anne die goud behaalde, Matthijs Arnoldus werd 7e. Bij de junioren 3 bereikte Ronald de 12e plek en Rens de 17e plek.

We kunnen terug kijken op 2 geweldige zaterdagen met veel medaillles, persoonlijke records en behaalde NJK limieten.