Terwijl de oudere zwemmers goed presteerden in Eindhoven werd in het zelfde weekend door de jonge speedo zwemmers vele PR’s en medailles binnengehaald in het Hofbad in Den Haag.

Aangezien het de Kringfinales waren was er naast het zwemmen ook ruimte voor plezier. Zaterdag werd in de pauze de yell wedstrijd gehouden. Met een speciaal Tshirt en onder de bezielende leiding van coach Liesbeth, schreewde WVZ zich mooi naar de 2e plek.

De eerste dag leverde op:

Meisjes minioren 2 en 3
Een mooie kleine PR en een zilveren medaille op de 100 meter vrije slag voor Noushka van Strien en een goede 5e plek voor Feija de Bruin. Een geweldige prestatie voor deze meisjes, want zij zwemmen nog niet zolang in de speedo. Bij de 100 meter schoolslag werd Nouska tweede.

Jongens minioren 2, 3 en 4
Ook een dikke PR voor Max Wognum op de 100 vrij en dat leverde hem een 7e plek op. Nog een beetje moe van de vrije slag zwom Max op de 100 school iets boven zijn tijd, maar werd toch heel knap 6e, gelijk gevolgd door zijn ploeggenoot Tristan van Renssen die 7e werd.

Meisjes minioren 5
De meisjes startten met de 200 m wisselslag.Amber van Pijkeren liet zien dat zij na een lange periode van ziek en niet fit zijn helemaal terug is, Met een PR van maar liefst 10 seconden pakte ze hier een zilveren medaille. Ook op de 100 m vrije slag zwom Amber een PR en haar tweede zilveren medaille. Noria Yousufi pakte de 5e plek en Nicole van Strien zwom zich met een kleine PR naar de 7e plek. Als laatste stond voor deze meisjes het loodzware nummer 100 vlinder op het programma. Nicole van Strien won met een PR van 3sec en een verschil van 4 seconden het goud Gevolgd door Amber van Pijkeren, die weer een PR van 10 seconden had, en daardoor het zilver mee naar huis nam

Jongens minioren 5
De jongens begonnen deze eerste dag met de 100 vrije slag. Niels van Noort zette de aanval in, wat eindigde in een mooie PR van 3 seconden en een zilveren medaille Ploeggenoot Dylano Termoshuizen eindigde als 4e. Daarna stond de 50m vlinderslag op het programma die met een lichte voorprong werd gewonnen door Thijs Schuurmans, het leverde hem een gouden medaille op. Ploeggenoten Dylano Termoshuizen en Niels van Noort eindigden als 6e en 7e.

Jongens minioren 6
De jongen startten met de 100m school. Hierbij werd Thomas Jansen met een kleine PR 3e. Bjarne van Straaten werd 4e en Arie Herremans eindigde als 7e. Guy Seppe Kanbier eindigde als 13e. Vervolgens stond de 100 rugslag op het programma. Thomas Jansen nam het goud voor zijn rekening en Arie Herremans en Bjarne van Straaten eindigden als 6e en 7e, en Marvin van Oel met een PR van 4 sec als 9e.
Voor deze jongens eindigde de middag met de 400m vrij. Thomas zwom zich wederom naar het goud en Arie werd heel mooi 6e. Marvin van Oel haalde 9 sec van zijn tijd af en dat leverde hem de 8e plek op.

Zo eindigde de eerste dag met veel PR’s en medailles.