Op donderdagavond 1 maart kwamen zo’n 65 WVZ’ers met hun familie en vrienden in De Veur bijeen om te fietsen en te zwemmen voor ‘Actie Martine’. Deze actie is door WVZ georganiseerd om geld in te zamelen voor team Martine, vernoemd naar Martine Sipman, dochter van onze trainer Geert, die op 26 december 2011 op 17-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker.

Je kon een speld horen vallen toen Geert de avond opende met zijn persoonlijke en ontroerende verhaal over het ziekteverloop van zijn dochter Martine en hoe zij tot het einde toe heeft gestreden. En ook hoe jammer het is dat het haar niet meer gegeven is om met haar nieuwe fiets zelf de Alpe d’Huez te kunnen beklimmen. Twee vrienden van Martine waren ook aanwezig en één van hen las hardop zijn verhaal voor over Martine. Een heel bijzonder begin van deze actie!

 

Daarna was het tijd voor de deelnemers om zelf in actie te komen. Er stonden 6 spinfietsen klaar langs de badrand. Van tevoren moest worden opgeven welke afstand men wilde fietsen en zwemmen: 3 minuten spinnen en 50 meter zwemmen of 5 minuten spinnen en 100 meter zwemmen. De deelnemers moesten ook opgeven hoeveel tijd men nodig dacht te hebben voor de combinatie fietsen + omkleden + zwemmen. Degene die het dichtst zijn opgegeven tijd naderde, kwam in aanmerking voor een prijs. Met de luidkeels ingezette kreet ‘RETTEKETET WVZ’ ging de eerste groep spinners -onder aanvoering van Geert zelf- enthousiast van start.

Nadat de eerste groep deelnemers zich in het zweet had gefietst en gezwommen, werd bekend gemaakt welke jonge zwemmers het beste hun tijd hadden geraden. Voor hen (Amber 3e, Jasper 2e en Joost 1e prijs) stond een fraaie beker klaar. Daarna ging de laatste groep van start. Ondanks de verdrietige reden van de actie, werd het een gezellige en sportieve avond! Na afloop werd in het clubhuis bekend gemaakt wie van de oudere zwemmers het beste hun tijd hadden geraden; dit was het team Valerie & Jurrian en Lotus Wendel van Team Martine. Daarnaast was er nog een beker voor degene die het meeste geld had ingezameld. Dit was het team van Larissa & Amanda Immerzeel met hun 2 vriendinnen. Deze meiden hebben met z’n viertjes ruim € 160 euro ingezameld. Super gedaan meiden, hartelijk dank daarvoor! Daarnaast is ook nog het ingezamelde bedrag van € 100 euro dat Arie Herremans heeft ingezameld een vermelding waard. Hij heeft dit bedrag bij zijn vrienden, familie, collega’s van zijn moeder, de voetbalclub en bij zijn kerk ingezameld. Top Arie!

 

Hoeveel geld heeft de actie opgebracht?
De deelnemers hebben € 1.246 opgehaald c.q. bij elkaar gefietst en gezwommen. Dit is natuurlijk een fantastisch bedrag!! WVZ rondt dit bedrag af en zal € 1.300 overmaken naar de actie Team Martine. Daarnaast heeft afgelopen zaterdag de organisatie van de Biesbosch Trofee spontaan de inkomsten uit de verkoop van de programmaboekjes gedoneerd. Hoe mooi dat zwemverenigingen elkaar’s actie ondersteunen!
Tot slot nog een dankwoord voor FysiOK die geheel belangeloos de 6 spinfietsen beschikbaar heeft gesteld en aan de familie Matekovic die de bekers ter beschikking heeft gesteld. Hartelijk dank, zonder jullie hulp was de actie niet mogelijk geweest!
De strijd gaat door, team Martine fietst verder voor het goede doel
Team Martine strijdt verder en zal op 7 juni a.s. de Alpe d’Huez beklimmen. Hiermee wordt geld ingezameld voor de Actie Alpe d’HuZes. Lees hier verder:
http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/martinesipman/martine-sipman/