Dit weekend, zaterdag 10 juni en zondag 11 juni, worden de Regio Miniorenfinales georganiseerd in het zwembad van de Sportboulevard in Dordrecht. Natuurlijk zijn hier ook WVZ-minioren van de partij. De snelste minioren uit regio West strijden om de titels op de verschillende zwemnummers. Wij zijn benieuwd naar de sportieve resultaten van onze jonge zwemmers!

Dit is de WVZ-minioren ploeg 
Jade, Alessia, Ananda, Yrsah, Liza, Sandra, Dominik, Emin, Lucas K, Merlijn, Floris, Denzel, Jisse, Lucas R en Esger zullen namens WVZ strijden om de medailles. Maar naast hun sportieve inzet, gaan deze zwemmers er natuurlijk ook een heel gezellig weekend van maken, toch? We zijn heel benieuwd hoe jullie het ervaren en welke resultaten jullie neerzetten.

Startlijsten en uitslagen

Ben je er zelf niet bij in Dordrecht, maar wil je toch op de hoogte blijven van de resultaten van onze minioren?
Klik dan hier voor startlijsen en de uitslagen.

En net zoals er veel te vertellen valt over de junioren/jeugd/senioren/master zwemmers zijn er in de miniorenploeg ook bijzondere en leuke feitjes te vermelden. Zo zwemt Esger bijvoorbeeld mee, als jongste jongen van deze zwemploeg. Even tijd om nader kennis te maken dus! Overigens is het jongste meisje van de zwemploeg, Sandra (2008), en zij zwemt met de estafettes mee.

Even kennismaken: Esger, de jongste jongen in de WVZ-miniorenploeg
Esger is 8 jaar oud (2008) en is de jongste jongen die dit weekend meezwemt. Ook zijn zus Jade zwemt dit weekend mee en daarnaast heeft hij nog een zus, Zinzi, die ook bij WVZ zwemt. Esger en zijn zussen hebben eerst bij De Watervogels gezwommen. Zijn zussen zwemmen inmiddels al 3 jaar bij WVZ, terwijl Esger vorig jaar mei is overgestapt naar WVZ. Esger was al op jonge leeftijd in het bezit van het zwem ABC en hij heeft ook drie zwemvaardigheidsdiploma’s op zak. Een echte waterrat dus.

Sinds een half jaar is Esger JIO-zwemmer af en zwemt hij nu als jongste minior mee met o.a. 1 jaar oudere jongens. Esger zit in groep 5 van de basisschool Het Baken in Berkel en Rodenrijs. Naast zwemmen is Esger dol op zijn cavia Asterix en houdt hij ook veel van de games Minecraft en Skylanders. Veel succes Esger!

Natuurlijk wensen jullie allemaal heel erg veel succes en plezier bij de regio miniorenfinales; we horen graag hoe het gegaan is.