In Gorinchem hebben zwemmers en zwemster van De Warande (Oosterhout), WVZ Zoetermeer, WZV Waalwijk, NZ&PC (Noordwijk) en De Biesboschzwemmers (Werkendam) gestreden om de BiesBosch Trofee. Tijdens deze wedstrijd werden twee wedstrijdrecords verbeterd en ging de beker met De Warande mee naar huis.

Na 11 van de 23 mee tellende programma nummers stonden de Oosterhouters op de eerste plaats. Het verschil tussen hen en de Biesboschzwemmers was ruim 9 seconden. Op een derde plaats stonden de zwemmers uit Zoetermeer met een achterstand van 47 seconden op de Biesboschzwemmers. De Noordwijkers en Waalwijkers volgden op de plaatsen vier en vijf met een verschil van ongeveer 4 seconden tussen hen beide.

Het tweede gedeelte van de wedstrijd begon voor de Werkendammers niet gelukkig. Door een diskwalificatie werd de achterstand op de Warande een stuk groter en dit kon ook niet meer goed gemaakt worden op de andere programma nummers. Het tweede deel van de wedstrijd was een prooi voor de Warande gevolgd door Zoetermeer en de Biesboschzwemmers. Noordwijk en Waalwijk ontliepen elkaar ook in dit geval niet veel.

De einduitslag was dat de Warande de wisselbeker voor de tweede keer mee naar huis mogen nemen. Na de winst in 2009 hebben zij de mogelijkheid om de beker in 2013 voor de derde keer te winnen en dan mogen zij de beker houden. De Biesboschzwemmers hadden voldoende voorsprong opgebouwd op Zoetermeer om tweede te worden. Het verschil tussen Noordwijk en Waalwijk was bijna 10 seconden in het voordeel van NZ&PC.

De afsluitende 100 wisselslag voor dames en heren, op basis van de beste prestaties van de middag, leverde een winst op voor Marcha Admiraal (De Biesboschzwemmers) bij de dames en Gerben Fiere (De Warande) was de beste bij de heren. Het podium bij de dames werd compleet gemaakt door Amanda Immerzeel (WVZ Zoetermeer) en Maartje Beskers (De Warande). Bij de heren stonden Harry Cornet (De Biesboschzwemmers) en Alex Schelvis (NZ&PC) op het podium.

Foto’s staan hier.
Door: Dirk de Kooter