Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven vormde zondag 29 september het decor voor de NK Estafette 2013 (kort bad). Deze wedstrijd werd alweer voor de 59e keer georganiseerd en het is het eerste kampioenschap na het zomerreces. WVZ verscheen met 6 teams aan de startblokken waarvan 4 ploegen in het ochtendprogramma van start gingen, terwijl in de middag het de beurt was voor 2 senioren teams.

Het was een vroegertje voor de jongste zwemmers en supporters, want om 7.40 uur werd er al verzameld in Eindhoven. De volgende WVZ ploegen gingen deze ochtend van start:

1. Meisjes junioren 3: Claire, Esmee, Inge, Jasmijn, Lauren
2. Jongens junioren 2: Anne, Bernard, Daniel, Jasper, Joost, Matthijs, Steven, Thomas
3. Jongens junioren 4: Ivar, Jordy, Jort, Stan (aangevuld met Daniel voor de schoolslag)
4. Jongens minoren 6: Dylano, Luc, Niels, Thijs

Het beloofde een spannende ochtend te worden, want onze ploegen hadden zich allemaal in de top 10 geplaatst. De meisjes waren zelfs als 1e geplaatst en zij maakten de hooggespannen verwachting meer dan waar. Op alle (!) afstanden finishten zij ruim als eerste (4×100 schoolslag, 4×100 wisselslag, 4×100 vrij en 4×100 rugslag) en hiermee gaven zij hun gouden visitekaartje af. Estafettekampioenen van Nederland, gefeliciteerd meisjes!!

De jongens junioren 2 ploeg bestond uit 8 zwemmers met elk hun specifieke zwemkwaliteiten en deze ploeg was als 4e geplaatst. De jongens hielden tot de laatste afstand de spanning er goed in. Op de 4×100 meter rugslag was er een spannende wissel, maar door de koelbloedige Anne werd een diskwalificatie voorkomen en werd de bronzen medaille veilig gesteld.

Een impressie van het team is hier te zien, en gefeliciteerd jongens met jullie welverdiende 3e plaats!!

20130929 NEK 1 

20130929 NEK 15De jongens junioren 4 ploeg was als 6e geplaatst. Helaas had Stan een onfortuinlijke val gemaakt waardoor hij niet helemaal topfit aan de start verscheen. En bij de finish van de eerste race had Jory zijn middelvinger gekneusd. Deze ploeg heeft de volgende plaatsen behaald: 4×100 wissel 9e, 4×100 vrij 6e, 4×100 rug 8e, 4×100 schoolslag 10e. Dit leverde voor hen een 9e plaats op, gefeliciteerd jongens!!

20130929 NEK 11En dan was er nog de jongste jongens WVZ-ploeg (allen geboortejaar 2002). Deze jongens waren als 6e geplaatst. En hoe hard zij hebben gezwommen blijkt wel uit hun einduitslag. Nadat zij tot de laatste afstand op een 3e plaats stonden, zijn zij uiteindelijk op de 4e plek geëindigd, een hele mooie, onverwachte prestatie. Heel goed gedaan jongens, gefeliciteerd!!

En met twee ploegen op het podium eindigde deze ochtendsessie van het NK Estafette 2013 in een feestelijke stemming. Met de goede uitslagen en de diverse PR´s belooft het wederom een mooi zwemseizoen te worden.

De dames hebben hard gezwommen wat resulteerde in een 8e plaats (Anja van der Hout, Nicole Bennis, Anouk van de Vlies, Merle Verkijk, Lisa Postma, Valerie van Roon, Elisabeth Rivard, Carina Klees, Isabelle Massar, Amanda Immerzeel, Isobel Bowring)

De heren deden het iets beter met een 7e plaats (Jurian Beukers, Thomas Kersten, Rutger van Oosterhout, Mark Costeris, Bryan Mannaart, Timo van den Ende, Bruno Carissimi Boff, Jack Davies, Marcel Thijsse, Thom Paardekooper, Nick Bowring).

Iedereen van harte met deze goede resultaten!

Opnames van enkele races zijn hier te zien.

Uitslagen staan hier.