Terwijl buiten de najaarszon volop scheen, werd in het Pieter van den Hoogeband stadion in Eindhoven op 27 september 2015 het Nederlands Estafette Kampioenschap gezwommen. Dit jaar kwam WVZ met maar liefst 8 teams aan de start. In alle leeftijdscategorieën was WVZ vertegenwoordigd en bij de jongens junioren 4 en later deden zelfs twee teams mee. De ochtend begon al vroeg en nadat alle 6 teams op de foto waren gezet, kon de wedstrijd beginnen. De junioren beten het spits af.

Jongens
Beide herenteams van de junioren 4 en later zorgden voor veel spanning en sensatie, waarbij WVZ1 uiteindelijk na 3 afstanden op de eerste plek stond. Helaas moesten zij op de schoolslag hun meerdere erkennen in VZP-E&P, dat met een verschil van 13 seconden de laatste estafette won. Hierdoor was de zo zorgvuldige opgebouwde voorsprong verdwenen en was het zilver voor de jongens. WVZ2 zwom op elke afstand onder de inschrijftijd, zwom 12 seconden sneller op de schoolslag en bereikte een mooie 13e plek.

De jongens junioren 2 en later waren goed op weg. Met een 1e plek op de rugslag estafette en persoonlijke records op de andere disciplines werden zij in het eindklassement 4e.

Ook de minioren 6 en later zwommen geweldig. Alle laatste aanwijzingen werden goed nagevolgd en dit leidde tot vele tijdsverbeteringen en een welverdiende 5e plek in het eindklassement.

20150927 NEK meisjes team jun 3 el DSC08997

Meisjes
De dames junioren 3 en later zorgen voor grote spanning bij het publiek. De meisjes werden twee keer 2e, één keer 3e en één keer 1e. Bij de laatste estafette wisten de meisjes de voorsprong in seconden te handhaven op de Schotejil. Vlak daarna werd duidelijk dat NIMO een diskwalificatie had gekregen op de wisselslag-estafette. Dit zorgde ervoor dat onze meisjes in het eindklassement op de eerste plaats kwamen en dus het goud voor hun rekening namen.

Ons team meisjes junioren 1 en later bestond voornamelijk uit minioren. Zij konden zich goed handhaven in dit oudere veld van meisjes en zwommen op alle afstanden onder de inschrijftijd. Zij werden 10e in het eindklassement. Een hele mooie prestatie!

Na de prijsuitreiking en een welverdiende pauze werd de dag voortgezet met de senioren en de dames estafettes. Nadat ook hier van beide teams een foto was gemaakt begon de wedstrijd.

20150927 NEK dames DSC09056

Dames en heren
Met name de dames wisten de spanning er tot op het laatst goed in te houden. Zij stonden op de eerste plaats met nog de afsluitende estafette te gaan. Zij aan zij met PSV lagen ze heel lang goed op koers voor het goud. Halverwege de estafette ging PSV uitlopen en WVZ kon niet voorkomen dat er een gaatje viel van ongeveer 4 seconden.Lang was onduidelijk of het genoeg was voor het goud of dat het toch zilver werd. Met een verschil van 0,50 sec werd het dan toch zilver.

De heren van WVZ werden op dit kampioenschap versterkt door de junioren. Zij wisten zich in dit sterke veld goed te handhaven en eindigden als 11e.

Wij kijken terug op een heel spannend estafette kampioenschap en willen alle zwemmers bedanken voor deze mooie wedstrijd.

20150927 NEK jongens team min 6 el DSC08972 20150927 NEK jongens jun 2 el DSC08955 20150927 NEK jongens team 2 jun 4 el DSC08968
20150927 NEK meisjes jun 1 el 20150927 NEK heren  DSC09036

 

Foto klein

                                                jongens jun-4 el