De WVZ Speedo minioren selectie heeft tijdens de landelijke finale van de Speedo Clubmeet een uitstekende 4e plaats behaald. Het team bestaande uit de minioren jaargangen 1998 t/m 2001 zwom een hele goede wedstrijd, waarbij naast de diverse individuele nummers ook een zestal estfattes op het programma stond. Vooraf was een top-6 positie als hoogst haalbare ingeschat maar gedurende het verloop van de wedstrijd bleek een top-5 klassering haalbaar. In de einduitslag bleken de ploegen van De Columbiaan (Voorhout), Oceanus (Hoofddorp) en De Dinkel (Denekamp) net een maatje te groot voor WVZ. De hele WVZ ploeg was dan ook ontzettend trots op de behaalde 4e plaats.

Deze enerverende dag begon met een brunch voor het team in het clubhuis. Daarna was het tijd voor uitleg over de wedstrijd en belangrijke punten waar op gelet moest worden. Dit werd met een spel nog eens geoefend. Tijdens de wedstrijd was de spanning duidelijk aanwezig. Omdat er 20 clubs mee deden, was het zwembad bomvol en elke wedstrijd werd door alle teams vol enthousiasme aangemoedigd. De trainers Karin van Straaten en Rob van Eng gaven instructies en evaluatie, ploegleiding Bas van Westerop en Frank Vieveen zorgen ervoor dat de zwemmers op tijd bij de start verschenen en Merle, Elisabeth en Sabine zorgden bij de voorstart nog voor de laatste controle en support. De meegereisde supporters waren duidelijk aanwezig bij elke race van WVZ en zorgden voor wat verlichting tijdens het soms lange wachten van de zwemmers. Na afloop van het evenement werden de prestaties nog eens goed doorgenomen in het wok restaurant bij het Keerpunt in Zoetermeer. Helaas konden enkele Speedo-zwemmers niet deelnemen aan deze wedstrijd, maar het was goed om te zien dat zowel bij de brunch als bij de afsluiting toch een aantal van hen aanwezig was. Zonder hen is de Speedo-ploeg immers niet compleet.

Op de individuele nummers behaalde Inge Vieveen een 1e plaats op de 50m vrije slag in een sterke tijd en nieuw PR van 34.70 sec. Claire Verkijk behaalde een prima 3e plaats op de 100m wisselslag in een nieuw PR van 1.33.01 en zorgde daarmee ook voor de nodige punten en een goede eindklassering. De estafette nummers leverde bij de meisjes 2 derde plaatsen op en bij de jongens een 4e plaats op de 25/50/75m rugslag. Helaas telde de laatste estafette (6×25 vrij) niet mee, anders was er nog een eerste plaats bijgekomen, waarbij de clubmeet record met 0.1 seconden bijna gebroken was. Hiermee laat WVZ zien dat met de brede selectie en de nodige individuele kwaliteiten ook in deze finale de jarenlange hoge posititie in het nederlandse zwemmen te kunnen waarmaken.