Beste zwemmers en ouders en alle vrijwilligers,

Juni 2009 lijkt alweer een erg lange tijd terug. Dat was de periode dat ik tijdelijk het voorzitterschap van de wedstrijdzwemcommissie op mij heb genomen. Het was de bedoeling dat ik dat voor enkele maanden zou gaan doen. Het heeft iets langer geduurd maar ik heb dat niet als straf ervaren.  In het afgelopen jaar hebben we gezien dat WVZ meer is dan alleen maar een zwemclub uit Zoetermeer. Het samen werken aan zowel een gezellige als een prestatie gerichte club heeft mij  veel voldoening gegeven. Het huidige bestuur van de afdeling wedstrijdzwemmen wil ik bedanken voor hun inzet en medewerking. Ook zij hebben een jaar hard moeten werken met een nieuwe voorzitter. Vanaf deze plaats bedank ik iedereen die het afgelopen jaar zo ontzettend zijn best heeft gedaan voor de club en wens ik mijn opvolger en het bestuur veel succes en vooral plezier met hun werkzaamheden.

Sportieve groeten

Ton Witkamp

 

Beste  allemaal,

Het is al weer enkele weken geleden dat ik in de ALV ben gekozen tot voorzitter van de wedstrijdzwemcommissie. Hoogste tijd dus om mijzelf even voor te stellen! Mijn naam is Rob Janssen, ik ben 39 jaar en woon in het groenste deel van Ypenburg, samen met mijn vrouw en onze kinderen. Mijn oudste zoon Daan zwemt inmiddels ruim een jaar wedstrijden bij WVZ. In een ver verleden heb ikzelf ook menig baantje getrokken. Door school, verhuizing en andere sporten is mijn prijzenkastje echter bescheiden gebleven.

Ik vind zwemmen echter nog steeds een prachtige sport en ben weer enthousiast geworden door het plezier dat Daan heeft bij de trainingen en wedstrijden. Mede daardoor besloot ik dat het tijd werd de handen uit de mouwen te steken binnen de vereniging. Een club draait immers op vrijwilligers, en er is altijd wel iets te doen. Inmiddels ben ik actief (naast supporter natuurlijk) als official, ploegleider en sinds november 2009 ook als bestuurslid binnen de wedstrijdzwemcommissie.

Het is duidelijk dat WVZ een turbulente tijd heeft doorgemaakt. Onenigheid in het bestuur, sponsor perikelen, vertrekkende zwemmers en een sfeer die op sommige momenten maar weinig met plezier in de sport te maken had. Wat er ook is gebeurd, WVZ staat er nog, wellicht wel sterker dan ooit. We zetten een dikke streep onder het verleden en gaan ervoor. Deels met nieuwe gezichten aan de badrand, maar gelukkig ook met veel oude bekenden.

In alle hectiek heeft met name Ton Witkamp ervoor gezorgd dat er weer rust en structuur is gekomen binnen de wedstrijdzwemcommissie. Met veel enthousiasme en zeker ook standvastigheid heeft hij de afgelopen maanden het bestuur van de wedstrijdzwemcommissie voorgezeten. Het stof is neergedaald, er wordt weer volop getraind, de sfeer wordt almaar beter en de wedstrijdresultaten mogen er zeer zeker zijn. Ton, ik weet zeker dat ik namens iedereen in de club kan zeggen: bedankt voor je waardevolle en inspirerende inzet de afgelopen periode!

De komende periode gaan we door op de ingeslagen weg. In de eerste plaats met plezier in wat we doen, of dat nu in het water is of ernaast. We zullen de juiste momenten aangrijpen om met elkaar activiteiten te blijven organiseren die de funfactor hoog houden. Ten tweede in sportieve zin. Belangrijk hierbij is het houden van de juiste balans tussen breedtesport en topsport. De ontwikkeling van al onze wedstrijdzwemmers vormt de basis en daarnaast moet er genoeg ruimte zijn voor onze talenten om te excelleren. We zullen ons als EON-MOZ vereniging met het sporttechnisch beleidsplan als handvat in sportieve zin verder ontwikkelen. Gelukkig kunnen we hierbij bouwen op gedreven en ervaren trainers. Ten derde geldt dat een goede organisatie van de vereniging van groot belang is voor de uiteindelijke resultaten. Er gebeurt veel op de achtergrond door bestuur- en commissieleden om de vereniging en alle activiteiten in goede banen te leiden.

Wat ik graag nog wil benadrukken: WVZ in het algemeen en de afdeling wedstrijdzwemmen in het bijzonder draaien volledig op vrijwilligers. De vereniging, dat zijn wij immers zelf. Trainers, bestuurders, officials, supporters, barpersoneel, badopbouwers, ploegleiders, commissieleden, allemaal zijn ze hard nodig om onze zwemmers optimaal te laten presteren. We kunnen dus niet zonder de hulp van jullie! Mocht je willen weten aan welke functies er op dit moment behoefte is, vraag het aan de trainers of bestuursleden. Zij vertellen je graag meer.

Ik ga de tijd als voorzitter van de wedstrijdzwemcommissie met veel plezier en vertrouwen in. Mijn enthousiasme en ervaring wil ik inzetten om samen met jullie het wedstrijdzwemmen binnen WVZ op een nog hoger plan te krijgen. Tot ziens aan de badrand!

Met sportieve groet,

Rob Janssen