Claire begon deze derde dag met de 100m rugslag. In een mooie tijd van 107.38 leverde dit haar een gouden medaille op. Net als bij de 200m rug deed Jasmijn hetzelfde in het volgende programma en pakte ook het goud op de 100m rug vlak voor Marrit Steenbergen. 

De jongens hadden vandaag de 200m vrije slag als eerste afstand. Thomas begon goed en hielt de anderen goed in de gaten en bleef mooi op de lijn van iedereen zwemmen. Pas op het laatst trok hij door en eindigde als 2e in de serie wat goed was voor een 11e plek. Bij de junioren 2 kwamen er 6 jongens aan de start. Iedereen zwom een pr. Matthijs werd 50ste,Steven werd 49 ste Joost 41ste,Jasper 39ste en Anne 11e. TC zwemmer Klaas Arkenstijn werd 5e bij de junioren 3.

Bij de meisjes 200m schoolslag nam TC zwemster Sophie de Jonge het goud voor haar rekening. Op dezelfde afstand bij de junioren 2 werd Inge in een hele spannende race 4e. Eline Duynisveld heeft dit seizoen zeer veel progressie laten zien, maar door spanning zat er vandaag geen pr in. Zij eindigde als 9e. TC zwemmer Tess Schouten nam met een mooi pr van 3 sec een gouden plak mee naar huis. Lauren van IJll zwom ondanks haar blessure de 200m schoolslag en voerde de opdracht die ze meegekregen had perfect uit. Zij eindigde als 11e.

Toen was het alweer tijd om te gaan lunchen. Ook dit keer was het weer perfect georganiseerd en heeft iedereen lekker gegeten.

Na de lunch stond de 50m vlinderslag finale voor de Jeugd op het programma. In een zwembad dat inmiddels een kookpunt had bereikt door veel publiek en mooi weer buiten zwom Valerie had zich naar een 5e plek.

Vervolgens was het nu weer de beurt aan de jongens om de 100m rugslag te zwemmen Thomas eindigde als 11e. Bij de junioren 2 werd Jasper 26ste Matthijs 24 ste en Anne 7e. TC zwemmer Noah Legerstee werd 6e. Ook TC zwemmer Klaas Arkenstijn werd 6e, maar dan bij de junioren 3.

Bij de meisjes junioren 1 had Christy vandaag haar 1e start en ze zwom bij de 200m vrij zichzelf naar een 45ste plek. TC zwemmer Sophie werd 2e wat goed was voor zilver. En het was wederom Claire die bij de meisjes junioren 2 met grote overtuiging het goud voor haar rekening nam. Bij de oudste meisjes deden er 3 mee op deze afstand. Esmee van der Geest werd 20e, Jasmijn 5e en Anna Maria 4e.

Bij de jongens 200m school kwam Bjarne voor het eerst in aan de start en werd 20e. Bij de junioren 2 werd Joost 11e en Daniel nam het brons mee naar huis!

Vervolgens werd in de finale van de jeugd dames de 200m school gezwommen en werd TC zwemmer Uma Kraus eerste in een tijd dat niet alleen goed was voor een gouden medaille maar ook een kampioenschapsrecord opleverde.

De middag werd afgesloten met de 400m wisselslag bij de dames. Inge Vieveen wist hier de tweede plek te bereiken en nam de zilveren medaille voor haar rekening. Jasmijn werd met overtuiging eerste en het was wederom een gouden medaille voor haar.

Zo kwam aan een hele lange ,warme dag met veel successen weer een einde. Een compliment aan alle zwemmers die hebben laten zien dat ze ondanks stress en lange wachttijden optimaal kunnen presteren.

Morgen de laatste dag.