In de meivakantie heeft Sophie een week mee mogen trainen met het RTC Amsterdam. Van haar belevenissen daar heeft ze een verslag gemaakt dat je onderstaand kan lezen:

Maandag ochtend was het vroeg uit bed om naar Amsterdam te rijden. Toen we daar aankwamen werden we goed ontvangen. De eerste training was niet heel zwaar. We moesten veel op techniek letten. Toen de training was afgelopen moest ik nog even wachten op Mathys, bij hem en zijn moeder sliep ik in huis. We moesten een klein stukje door het park lopen en toen kwamen we bij een flat. Toen we binnen kwamen was de moeder van Mathys, Marianne, nog werken. Later kwam ook Storm aan. Samen met haar sliep ik bij Mathys.

In de middag was er weer training.Voor de zwemtraining hadden we eerst een leuke landtraining. Het was niet heel zwaar maar wel goed voor je. De zwemtraining deze keer was wel zwaar. Ik moest met Jorgos meetrainen en een lang setje zwemmen. Ook Titus kwam kijken. Dat was wel heel erg leuk. Toen we die avond thuis kwamen gingen we lekker eten en toen naar bed.

Dinsdag ochtend hoefden we niet heel vroeg op te staan. We kregen een leuke opdracht bij de NTC groep. We moesten klokken, slagen tellen en kijken of ze gelijk bleven zwemmen. Hierna gingen we weer naar huis en ging ik leren. ‘s Middags hadden we eerst weer landtraining met een zware buikspierenset. In de zwemtraining hadden we een sprinttraining. Dit was erg leuk en iets heel anders dan de avond ervoor. Na de 2uur durende training gingen weer naar huis en was er lekkere pasta gemaakt. ‘s Avonds waren we moe en gingen we naar bed.

Woensdag ochtend was het vroeg. We moesten om half zeven in het zwembad staan om de 4e training te volgen. We hebben veel leuke techniek dingen gedaan. Na de training hadden we loop- en springtraining. Het waren allemaal oefeningen om te zien hoe stabiel we waren. Het was erg leuk want zo’n training heb ik nog niet eerder gehad.

Woensdag middag hadden we geen training. We zijn met heel het RTC met de tram naar Amsterdam geweest en moesten daar allemaal opdrachten doen zoals tasjes verzamelen, een foto maken van iemand die op Paul leek. Ook moesten we een grote yogabal meenemen. Dat was erg onhandig.

Tussendoor ging het heel hard onweren en moesten we schuilen in een winkel. Het was een heel leuke middag.

Donderdag ochtend was het weer vroeg trainen. Ik moest weer met Jorgos een heel lang en zwaar setje doen. Gelijk daarna moesten we ook nog een MAX benen setje doen! Iedereen was moe daarna. Na de training kregen we een workshop voeding van Nick Iedema. Het was heel leerzaam omdat we moesten kijken hoeveel eiwitten we na een training nodig hebben. Hierna liepen weer naar huis toe en hebben toen even een klein middagslaapje gedaan. Voor de middagtraining hadden we weer landtraining. Het was niet heel erg zwaar maar vooral gericht op core. De middagtraining was vooral veel meters maken. Ik moest weer met Jorgos meetrainen. Het was niet heel zwaar maar wel lang. De training was er leuk. In de avond hebben we geholpen met het maken van het eten. Het was heel lekker geworden.Daarna weer uitrusten en op naar de volgende dag.

Op de laatste dag van deze stage kregen we een introductie van het CTO Amsterdam. Tom van ‘t Hoff leerde ons kennen en vertelde ons wat voor oplossingen er zijn voor als we volgend jaar naar het RTC gaan.

Voor de middag training hadden we weer landtraining. Het was een buikspiersetje en ik had nog veel spierpijn van de vorige buikspierset. De laatste zwemtraining was erg leuk.We moestenin ons team allemaal races zwemmen en proberen zo veel mogelijk punten bij elkaar te scoren. Uiteindelijk zijn we gedeeld eerste geworden! Na de training zijn we met heel de groep naar een restaurant gegaan enhebbendaar gegeten.

Daarna zijn mijn ouders en zusje mij komen ophalen. Het was een suuuuper gezellige en leuke week!