Donderdag 10 april begon de Swimcup in Eindhoven. De start van dit vierdaagse evenement was voor WVZ bijzonder goed: zowel Jasmijn als Claire hebben zich geplaatst voor de vervangende EYOF, een belangrijke internationale wedstrijd in Hongarije waar zij begin augustus namens Nederland aan mogen deelnemen. 

Jasmijn deed dit al vroeg in de ochtend op de 200 rug; zij zwom meer dan 2 seconden sneller dan de scherpe limiet die door de KNZB voor deze interland is gesteld. Iets later op de ochtend zwom Claire op de 200 wissel ook ruim 2 seconden onder de gestelde limiet. Beide zwemsters hebben zich dus overtuigend gekwalificeerd. De tijd van Claire betekende bovendien een ruime verbetering van het Nederlands record voor 13-jarigen! Uiteraard felicitaties voor jullie beiden namens het hele team.

Ook Valerie had kans op kwalificatie voor een belangrijk toernooi: de Europese Jeugdkampioenschappen die deze zomer in Dordrecht worden gehouden. Haar kansen lagen op de 50 vrij; ze stond op scherp, verbeterde zichzelf wel (zowel ‘s ochtends in de series als ‘s middags in de jeugdfinale), maar kwam 0.2 sec te kort om mee te mogen naar deze wedstrijd. Ontzettend jammer, maar uiteraard wel een prestatie van formaat om 2e jeugdzwemster van Nederland te zijn!

Er kwamen nog meer WVZ-ers in actie op deze 1e Swimcupdag: Leonie zwom de 800 vrij en plaatste zich voor de finale die vrijdagavond wordt gezwommen. Nicole zwom 200 rug; na een goede opening kon ze in de laatste 50 het tempo net niet vasthouden, waardoor ze iets boven haar pr zwom. Kort na de stress van een tentamenweek is dat echter een goede prestatie. Lisa en Isobel zwommen beiden de 50 vrij, en deden dat in persoonlijke toptijden. Ook Jasmijn zwom de 50 vrij, eveneens in een pr, en bijna een 2e vEYOF-limiet: slechts 0.08 boven de gestelde limiet! 

Bij de 100 vlinder behaalde Merle (uitkomend voor HGN, deels trainend bij ons TC) een mooi pr.

Wat ontzettend goed was om te ervaren, was dat er deze dag een WVZ-ploeg stond die elkaar steunde en duidelijk aanwezig was qua aanmoedigen. Carina en Bruno kwamen nog niet in actie, maar kwamen in de loop van de dag al wel vast aan in Eindhoven. Thom, Mark, Kimberley en Marciano waren speciaal naar Eindhoven gekomen om de aanwezige WVZ-ers te steunen; top!