Tijdens de middagspauze van het ONK worden de lange afstanden voor de junioren gezwommen. Vandaag op zaterdag 2 november stond de 1500m vrije slag voor de jongens op het programma.

Bij de junioren 1 kwam Thomas aan de start. De eerste paar honderd meter begonnen goed op plaats 4. Thomas behield onverstoorbaar zijn ritme en schoof langzaam op naar een 3e plek. Vervolgens met nog 39 banen te gaan kroop hij naar de 2e plek. Hij vergrootte zijn voorsprong en wist tot het einde deze vast te houden. Dat betekende zilver met een mooie tijd van 19.04.30.

Anne stond al te wachten en feliciteerde Thomas om daarna in de eerste serie van de junior 2 te starten. Voor Anne liep deze race niet zo goed. Hij kwam niet goed in zijn ritme en niet op snelheid. Helaas hervond hij zich niet en  eindigde als 8e in een tijd van 18.52.71. 13-11 ONK prijsuitreiking 1500m Bernard BronsDaarna zwom Bernard waarbij hij was toegevoegd aan de junioren 3. Hij vertrok als een speer en kon dit de hele race volhouden, een geweldige prestatie! Hij tikte aan in een tijd van 18.05.69 en kwam daarmee vanuit de 2e serie op de 3e plek in het klassement en veroverde de bronzen medaille, net als vorig jaar.

Na de medaille uitreiking werd er met de hele groep nog gezellig samen gegeten als afsluiting voordat iedereen weer op huis aan ging.

Morgen zijn de dames junioren aan de beurt voor hun 800m. Wij wensen Inge en Jasmijn veel succes!

Hier staan de foto´s van het ONK 2013.

Bekijk hier de film van Thomas.

ONK 2013