Op zondag 12 juni zijn een aantal zwemmers van WVZ naar Swimming Meeting Deaf & Hear geweest. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Rotterdamse Doven Zwemclub. Zij bestaan dit jaar 70 jaar. Laura de Jong die een opleiding volgt voor doventolk geeft aan deze kinderen training. Het was de bedoeling om doven, slechthorende en horende kinderen met elkaar in contact te laten komen. De wedstrijd werd gehouden in Bergschenhoek.

Rens, Arienne, Amanda en Larissa hebben aan deze wedstrijd meegedaan. Er werd gezwommen in verschillende klasses. Amanda en Arienne moesten met de senioren meedoen en Larissa bij haar eigen leeftijd. Dit heeft te maken met de pr’s. Rens zwom gewoon bij de senioren.

Wat de moeilijkheid was voor onze zwemmers, er werd alleen gestart met een dove start. Dus geen fluit signaal, maar een vlag signaal. Rens en Larissa hadden het snel door, maar Arienne en Amanda konden het echt niet. Eerst werd er de 100 vrij gezwommen, Amanda haalde ondanks haar slechte start, andere lagen al in het water en zij stond nog op het startblok toch een pr. Daarna volgde een 25 vrij en ook daar scoorde WVZ goed. Nu moesten we afwachten wie de finale mochten zwemmen. Laura probeerde doven en horende kinderen in contact met elkaar te brengen en dit lukt aardig. Larissa zwom in de B klasse en zwom een pr, als ik in de uitslag lees had ze de tweede tijd, maar ze was toch eerste. Geen idee hoe dit kan. Amanda was bij de senioren 2de en Arienne 4de, ondanks hun slechte start. Rens is 2de geworden.

Ik ben zelf mee geweest als ploegleider en vond het heel mooi te zien hoe het hier aan toe ging. Er was geen speaker en bij de start was het altijd stil. Een van de leukste dingen die ik geleerd heb is het gebaar voor klappen. Dat is niet gewoon klappen, maar je handen in de lucht en dan een beetje heen en weer bewegen. Er is al weer gevraagd of we nog eens willen komen. En dat lijkt me wel leuk. Voor wie de uitslagen wil zien, klik hier.

Marian Immerzeel