Zondag 8 oktober hebben de minioren van WVZ ’s morgens eerst met zijn allen in het Keerpunt in Zoetermeer de rugslagtoets gedaan. In de middag zagen ze elkaar weer in zwembad de Windas in Bergschenhoek. Hier was de eerste wedstrijd van het Swimkick-Minioren circuit. WVZ was met een grote groep vertegenwoordigd.

Veel nieuwe gezichten bij de JIO-zwemmers 
Bij de jeugd in opleiding zwemmers waren een hoop nieuwe gezichten. Veel kinderen hebben voor het eerst tijden op de vrije slag en de rugslag gezwommen. Julian Samsuria, Eve Moti, Rely Hoogendijk, Girish Nolden, Maya Flinterman en Malin Roozeboom zwommen zichzelf allemaal in de prijzen. Super gedaan! Maar ook als je geen medaille wint kun je super goed gezwommen hebben. Naomi Janse zwom maar liefst 35 seconden van haar 50 meter vrije slag af, Quinty Kouwenberg 19 seconden en Chloé in ’t Veen 13 seconden!

Minioren zwemmen nieuwe afstanden, verbeteren tijden en winnen medailles
Ook bij de minioren van de wedstrijdploeg werden er nieuwe afstanden gezwommen, tijden verbeterd en medailles gewonnen. De kersverse jonkies in de wedstrijdploeg mochten de 100 vrij en 100 wisselslag zwemmen. Best pittig voor deze jonge kinderen, maar wat zwommen ze goed. Chapeau Jaylee van Heijdoorn, Tess van der Steeg, Charlize Barthen en Anouk Steller. Jaylee en Tess namen beiden ook nog eens 2 medailles mee naar huis. Eva Spitter, Fleur Kamminga, Bo Merkestein en Janu Nolden hebben voor het eerst de 200 wisselslag gezwommen. Een lastige afstand waar veel mis kan gaan. Iedereen heeft hem uitgezwommen, niet allemaal foutloos, maar daar gaat verder op getraind worden!

Op de rugslag is vandaag opvallend goed gepresteerd. Zowel bij de jongens als bij de meisjes die rugslag hebben gezwommen zijn bijna alle tijden flink verbeterd.  Floris Wassenaar zwom maar liefst 14 seconden van zijn 100 meter rug af, Bo Merkestein 13 seconden en Lucas Ribeiro 12 seconden. Lucas werd dankzij deze verbetering achter Jisse Lousma 2e op deze afstand. Andere opvallende verbeteringen vandaag waren Renzo Steller die 7 seconden van zijn 100 vrij af zwom en hiermee tweede werd. Liza Voronov die haar 200 wissel met 11 seconden heeft verbeterd en Daan Sonneveld die 7 seconden van zijn 200 wissel afzwom. Beiden werden 2e.

Voor de WVZ-zwemmers was het vandaag een wedstrijd waar met plezier op teruggekeken kan worden. De zwemmers hadden het gezellig met elkaar en hebben stuk voor stuk naar kunnen goed gepresteerd.

Verslag: Petra Meerdink
Foto’s   : Wouter Steller

Foto klein