Tijdens het afgelopen weekend zijn de jaarlijkse Speedo finales gehouden, georganiseerd door de Kring Haaglanden (KNZB). Uitkomend met een groot aantal minoren zwemmers in de leeftijdcategorie 8 – 12 jaar heeft zwemvereniging WVZ ook dit jaar weer uitstekend gepresteerd. Naast WVZ werd er deelgenomen door de zwemverenigingen D’Elft, ZV Westland Dijkglas, ZVZ, Racing Club, ZC Ooievaar en WZK.

De wedstrijd werd trationeel gestart met de yell-wedstrijd. Door de korte, krachtige en bovendien zeer duidelijk uitgevoerd yell won WVZ deze prijs met overtuiging. De spandoekenwedstrijd werd gewonnen door WZK, waarna Eric van Straaten demonstratief het spandoek verknipt heeft. Maar de afsluitende fun estafette werd weer gewonnen door WVZ 2. Door enthousiast te zwaaien naar iedereen in het zwembad kon de jury niet anders dan te beslissen dat de WVZ dames de prijs verdiend hadden.

20120603 Kring Speedo Finale dag 2 01Tijdens de wedstrijd werd er door de Kring Haaglanden (KNZB) afscheid genomen van de oudste zwemmers met een herinneringsmedaille en een oorkonde. Deze sporters zullen volgend seizoen gaan deelnemen aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

Maar er werd ook veel en hard gezwommen. Sommige zwemmers moesten in 2 dagen wel 6 keer starten. Vooral de tweede dag werden heel veel PR-en gezwommen, vaak van enkele seconden. Niet al deze prestaties staan hieronder genoemd, maar het tekent dat zo veel zwemmers zich door de vele trainingsuren en hun inzet in staat zijn om steeds betere tijden neer te zetten.

Claire Verkijk zwom overtuigend naar het goud op de 200 meter wisselslag, 100 meter rugslag, 100 meter vrije slag en op de 100 meter vlinderslag. Daarnaast won Claire zilver op de 100 meter schoolslag. Op knappe wijze behaalde Inge Vieveen goud op de 400 meter vrije slag en 100 meter schoolslag en won daarnaast nog 4 zilveren medailles op de 200 meter wisselslag, 100 meter rugslag, 100 meter vrij en 100 meter vlinderslag. Desire Verlaan won brons op de 100m vrije slag.

Een bronzen plak op de 50 meter vlinder was er voor Nicole van Strien. Amber van Pijkeren behaalde een zilveren medaille op de 100 rugslag en won tevens brons op de 100 schoolslag.

20120603 Kring Speedo Finale dag 2 28Bij de jongens behaalde Thomas Jansen goud op de 100 vrij, 50 vlinder, 100 rugslag, 200 wisselslag en werd hij tweede op de 100 meter schoolslag.  Tijdens een zeer spannende race was er eveneens goud voor Bjarne van Straaten op de 100 schoolslag. Een derde plaats was er voor Joost de Roy Zuydewijn op de 100 meter schoolslag en voor Matthijs Arnoldus op de 100 vlinderslag.

Bernard Rivard won goud op de 200 wisselslag, 400 meter vrije slag en 100 vlinderslag. Naast het goud won hij ook tweemaal zilver op de rug- en vrije slag. Tenslotte zwom Dylano Termoshuizen naar het brons op de 100 meter wisselslag.

In totaal werden er door WVZ 14 gouden, 9 zilveren en 5 bronzen medailles behaald.

Hieronder het filmpje van Bjarne van zijn Gouden wedstrijd (bedankt Monique)