Op de 3e dag van de Swimcup (zaterdag) was Leonie als eerste aan de beurt. Ze zwom een goede 400 vrij, waarmee ze zich voor de finale plaatste. In de finale zwom ze een heel mooi pr en veroverde ze de zilveren NK-medaille!

Op de 50 school zwom Nicole onder haar inschrijftijd. Valerie zwom daar net wat boven, maar plaatste zich wel voor de jeugdfinale. Uma (d’Elft) kon niet haar hoogste niveau halen, maar won ‘s avonds wel de jeugdfinale.

Op de 200 vlinder zwom Merle (HGN) voor het eerst onder de 2.20 op lang bad! In de finale kon ze dat net niet herhalen, maar won wel brons, heel dicht achter de nummer twee.

Bruno zwom een nieuwe toptijd op de 100 vlinder en hield daarmee de eer van de mannen hoog.

Op de 100 vrij zwommen Nicole en Lisa net onder hun beste tijd en Isobel en Carina er net boven; deze dames lieten zien allemaal een zeer constant niveau te halen, waarmee ze een mooie basis leggen voor verdere verbetering. Op die 100 vrij waren er ruime verbeteringen voor Claire, Jasmijn en Valerie. Valerie plaatste zich bovendien ook op dit nummer voor de jeugdfinale!

Tussen de series en finales in was het de beurt aan de minioren; hun deel van de wedstrijd wordt de Pietercup genoemd. Voor aanvang mochten alle deelnemers met Pieter v/d Hoogenband op de foto. Voor WVZ kwamen Dylano, Thijs, Niels, Nicole, Jasper Spitter, Feija en Iris aan de start. Zij hebben allemaal prima gezwommen en een hele leuke middag gehad. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Dylano, die de smaak flink te pakken had op de 200 wissel.