De minioren van WVZ stonden afgelopen zaterdag 10 en zondag 11 juni in Dordrecht aan de start voor de regio miniorenfinales. Een (in)spannend weekend waarin er verschrikkelijk hard gezwommen werd. Alle zwemmers van WVZ die aan de start zijn verschenen, hebben 1 of meerdere PR’s gezwommen. WVZ heeft 7 medailles in de wacht gesleept en werd daarbij 1x regiokampioen op de gemengde estafette 4×50 mtr vrije slag!

Zaterdag
Op zaterdag werden naast de 4e plaatsen voor Jade en Denzel ook de eerste medailles gewonnen. Ananda wist namelijk 1x goud op de estafette, twee keer zilver op zowel de 100mtr rugslag als de 100mtr vrije slag te behalen en daarnaast veroverde zij ook een 3e plaats (brons) op de 50mtr vlinderslag.

Regiokampioen 4×50 mtr vrije slag estafette gemengd
De eerste dag van de regio finales eindigde met een bloedstollende estafette waarin het gemengde estafetteteam bestaande uit Denzel, Yrsah, Jisse en Ananda regiokampioen zijn geworden op de 4x 50mtr vrije slag. 

Zondag
Zondag was iedereen om 12 uur aanwezig in het zwembad van de Sportboulevard Dordrecht om -ondanks het lekkere weer buiten- binnen te gaan zwemmen.

En ook deze dag is er door de WVZ-zwemmers goed gezwommen. Reserve Esger kreeg te horen tijdens het inzwemmen dat hij toch mocht starten.

Flinke PR verbetering voor Nikita en Yrsah
Er waren ook nog twee zwemmers die een flinke PR wisten te zwemmen. Zo wist Nikita tijdens het eerste programma van zondag haar tijd op de 400 vrije slag met 15 seconden te verbeteren. Daarnaast heeft Yrsah op de 200 wisselslag haar tijd met 13 seconden verbeterd en werd zij 6e op die afstand.

Ook op zondag zijn er door WVZ medailles gewonnen: Ananda heeft een bronzen medaille behaald op de 100mtr schoolslag en een zilveren medaille op de 200mtr wisselslag. Jade wist een bronzen medaille op de 100mtr rugslag in de wacht te slepen.
2017.WVZ.regiominioren.Ananda

En dit is Ananda: zij won 1x goud, 3x zilver en 2x brons
Dit weekend won Ananda van der Wiel, 9 jaar oud (bijna 10), 1x goud, 3 zilver en 2x brons. Een prachtig resultaat en hoog tijd om even wat meer over deze sportieve zwemster te weten te komen. Ananda doet aan wedstrijdzwemmen sinds haar 7e jaar. Via de Pijnackerse Watervrienden zwemt Ananda met veel plezier sinds februari 2016 bij WVZ. Ananda zit in groep 6 en woont in Pijnacker. Behalve aan zwemmen doet Ananda ook aan hiphop/breakdance en houdt ze erg van tekenen. Haar grote voorbeelden zijn Ranomi Kromowidjojo en Inge Dekker. Haar favoriete slag is de vrije slag (liefst 50 meter) maar ook de vlinderslag vindt zij leuk.

Zo te horen hebben onze minioren een heel gezellig en sportief weekend met mooie resultaten achter de rug; hartelijk gefeliciteerd allemaal.

Uitslagen
De uitslagen van afgelopen weekend zijn hier na te lezen.

Met dank aan Sandra Breet voor bijdrage aan de tekst en de podiumfoto!
De foto’s zijn gemaakt door Kees.

Foto klein