Zondagochtend 11 december heeft Inge Vieveen (RTC-WVZ zwemster) in zwembad Het Keerpunt een schoolslagclinic gegeven aan onze minioren.
Elke 3 weken staat een zwemslag centraal in het trainingsprogramma van onze jongste zwemmers, de minioren. Deze periode staat de schoolslag centraal.

Om deze zwemslag -die te boek staat als een van de moeilijkste slagen- goed onder de knie te krijgen, was Inge aanwezig om de fijne schoolslagkneepjes aan de minioren over te brengen. Inge (15 jaar) zwemt al sinds haar jonge jaren bij WVZ en is opgenomen in de zwemploeg van RTC Den Haag. Sinds haar miniorentijd zwemt Inge mee in de top van haar leeftijdscategorie, waaronder ook op de schoolslag. En dus is Inge uitgenodigd om haar kennis aan onze minioren over te brengen.

Ook minior Floris Wassenaar heeft de clinic erg leerzaam gevonden: “We hebben vanmorgen les gekregen van topzwemster Inge. We hebben heel veel lol gehad en het was een goede clinic. Verder hebben we goed geleerd hoe we met de schoolslag in moeten steken met onze armen”.

Ook in het nieuwe jaar staat een aantal clinics op het programma voor de minioren. Tijdens deze clinics zullen andere zwemslagen door oudere WVZ-zwemmers aan de minioren worden geleerd. De minioren hebben hier veel zin in en kijken er naar uit om hun techniek verder aan te scherpen.
2016 Schoolslagclinic Inge Vieveen groep