Acht RTC-WVZ zwemmers, van het RTC-team onder leiding van trainster Karin van Straaten, zijn present tijdens de NJJK Lang Bad 2017 dat in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven van start gaat op donderdag 15 juni en tot zondag 18 juni duurt. Wie zwemt welke afstanden, wat doen zij in het dagelijkse leven

Even voorstellen: Adriaan, Chefanja, Christy, Claire, Inge, Quinn, Rosey en Thomas
Adriaan Provó Kluit
:

Chefanja Nunes en Rosey Metz: deze zwemsters zijn in het bezit van een EJK-limiet waardoor zij alleen de eerste dagen aan het NJJK zullen deelnemen. Chefanja heeft een ticket voor de 50 vlinderslag en Rosey voor de 50 meter schoolslag. Zondagochtend vliegen zij al vroeg met de EJK-ploeg naar Hongarije voor een trainingskamp van een week. De zondag erna vliegen de dames door naar Israël waar de EJK wordt georganiseerd. Ook Tes Schouten (RTC-WVZ zwemster, trainend in Amsterdam) voegt zich bij de EJK-ploeg.

Christy Geurts: 15 jaar, haar favoriete afstand zijn de 50 en 100m vrije slag en vlinderslag. Zij zit op het Picasso Lyceum op 3 Havo. Christy is begonnen bij de Watervogels in Bergschenhoek, maar al vrij snel overgestapt naar WVZ, en later naar het RTC.

Claire Verkijk: 15 jaar, haar beste afstand is vooral de 200 wissel. Maar zij is ook ijzersterk op de 400 wissel.  Ook Claire zit op het Picasso Lyceum op 4 gymnasium. Zij is op 6 jarige leeftijd begonnen bij WVZ, en heeft al meegedaan met de EYOF in 2015 en EJK vorig jaar. 

Inge Vieveen: 16 jaar, haar favoriete afstanden zijn 200 en 400 wissel. Inge gaat naar het Picasso Lyceum en doet 4 VWO. Zij zwemt 8 afstanden (waaronder alle bc en wissel afstanden). Ook zwemt Inge mee in 2 estafettes. Leuk om te weten is dat Inge al begonnen is met wedstrijdzwemmen bij WVZ toen zij 5.5 jaar was, uiteraard bij Susan!

Quinn van de Heuvel: Quinn zwemt de NJJK voor het eerst als WVZ-zwemmer mee. Hij zwom tot voor kort bij ZPC Numansdorp. Bij deze club had hij het prima naar zijn zin, maar hij was op zoek naar meer tegenstand bij competitiewedstrijden en heeft daarom sinds kort de overstap naar WVZ gemaakt.

Thomas Jansen: 16 jaar, zijn favoriete afstanden zijn de 400/1500/5km vrije slag (ook open water) maar ook de 200 rug- en vlinderslag vindt hij fijn. Hij gaat naar het Picasso Lyceum (4 HAVO) in Zoetermeer en heeft naast het zwemmen, niet veel tijd voor hobby’s. Thomas zwemt op zondag tusssen de ochtend- en de middag sessie, de NK 5 kilometer. Dit is een losse wedstrijd die tijdens de NJJK wordt georganiseerd.

Adriaan Provo Kluit: 15 jaar, is zijn zwemcarriere echt begonnen in Indonesie bij de Aquadragons in Jakarta. Sinds de NJJK lb 2015 zwemt Adriaan bij WVZ, kort daarna ook bij het RTC. 

Op de foto van links naar rechts: Christy, Rosey, Inge, Thomas, Quinn