Goed nieuws vanuit (winters!) Edinburgh: vrijdagavond 2 maart heeft Rosey Metz een EJK-limiet gezwommen op de 100m schoolslag in een tijd van 1.10.55!

Open Britse Kampioenschappen
Van donderdag 1 maart tot en met zondag 4 maart is een groep van 30 RTC-zwemmers (vanuit de 4 Nederlandse RTC’s) afgereisd naar Edinburgh om mee te doen aan de Open Britse Kampioenschappen dat ook bekend staat als de Edinburgh International Meet. Uiteraard is ook het RTC Den Haag team onder leiding van trainer/coach Karin van Straaten aanwezig om te starten op de 50 meterbaan van de Royal Commonwealth Pool.

EJK-limiet voor Rosey Metz
Rosey Metz (2001), trainend bij RTC Den Haag en uitkomend voor WVZ, wist vrijdagavond haar tijd op de 100 meter schoolslag te verbeteren naar 1.10.55 waarmee zij aan de EJK-limiet voldoet. De EJK wordt dit jaar van 4-8 juli georganiseerd in Helsinki, Finland. Hartelijk gefeliciteerd Rosey!

RTC-WVZ zwemmers
Ook de zwemmers Adriaan Provó Kluit, Christy Geurts, Chefanja Nunes, Claire Verkijk en Quinn van den Heuvel komen in Edinburgh in actie. Helaas is Inge Vieveen verhinderd vanwege een longembolie waardoor zij een flinke tijd is uitgeschakeld. Dikke pech voor Inge; veel beterschap en een spoedig herstel gewenst! Thomas Jansen is er deze week niet bij, omdat hij begin juni mee doet aan de Franse kampioenschappen open water zwemmen.

Sneeuwstorm (‘Snowmageddon’) teistert Engeland
Door een flinke sneeuwstorm zijn diverse Britse sporters nog niet gearriveerd in Edinburgh. In sommige delen van het land is er namelijk vrijwel geen transport beschikbaar. Zo ook in Edinburgh waardoor de zwemmers de eerste ochtend 35 minuten door de sneeuwstorm moesten lopen om naar het zwembad te komen. Barre weersomstandigheden dus: ‘Maart roert zijn staart’.

Uitslagen/livestreaming
Via deze link zijn de uitslagen terug te vinden en via deze link is o.a. livestreaming aan te klikken.

Foto: Jon Savage/Edinburgh News